– Det är speciella matcher

Bild till nyheten – Det är speciella matcher
Jürgen Klopp berättar hur han ser på sitt lags förberedelser inför möten med Manchester City.

Liverpool och Manchester City har under de senaste åren konkurrerat i toppen av Premier League. Förra året vann "The Reds" ligan i överlägsen stil medan Manchester-laget vann med en poängs marginal säsongen dessförinnan. 

De har även stött på varandra i slutspelet av Champions League och när de båda lagen möts bjuds det ofta på underhållande tillställningar.

Inför söndagens match på Anfield fick Jürgen Klopp en fråga om sin syn på förberedelserna inför ett möte med just Pep Guardiolas Man City.

– Det är alltid lite olika inför matcher med City, precis som inför alla andra matcher, det beror på din egna situation, vilka som är tillgängliga, vilka som är i form, vad man kan göra och så vidare, inledde tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Förra gången vi mötte City hade vi en bra idé som fungerade i cirka 25 minuter, därefter blev det en öppen match, vilket är helt okej. 

– Det här är inte platsen där jag tänker prata om exakt vad vi kommer att göra mot City, men vi kommer att försöka göra rätt saker, det kan ni nog förstå.

– Det är speciella matcher, så är det. Men i slutändan handlar det om tre poäng. City är uppenbarligen i en något annorlunda situation än oss för tillfället, det bör vi inte glömma, men en sak är säker - om du inte försvarar på högsta nivå mot City så behöver man inte ens fundera på om man kan få med sig poäng från matchen.

– Man måste vara modig, vilket vi kommer försöka att vara. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer