Senaste nytt inför City

Bild till nyheten Senaste nytt inför City
Jürgen Klopp har svarat på journalisternas frågor inför stormatchen mot Manchester City. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om åttondelen mot RB Leipzig:

– Det är inte mitt jobb att tänka på var matchen ska spelas. Alla de som är ansvariga jobbar tillsammans med Leipzig för att hitta en lösning.

– Jag tycker att det hade varit rimligt att vi, med tanke på hur noggranna vi är och den bubbla vi är inne i, kunde fått dispens att resa till Tyskland, men så verkar det inte bli.

– Regler är regler, vi kommer att acceptera det. Jag vet inte på vilken arena vi kommer att spela.

Om Ozan Kabak:

– Kabak har fått sitt godkännande för spel nu, vilket är bra. Jag vet inte (om han kan kliva in i laget direkt). Vi får se vilka som kan spela och så, men vi får se. En optimal situation vore att de nya spelarna får några veckor för att anpassa sig. 

Om skadeläget:

– Alisson mår bättre, han kör ett individuellt pass idag.

– Mané och Fabinho kommer att vara med på delar av lagets träning idag.

Om titelracet:

– Man måste vinna matcher, då tar man sig till en position där man känner att "nu kör vi". Vi har varit där i de två senaste åren, men just nu är vi inte där. Vad vi måste tänka på är att samla ihop tillräckligt med poäng för att kanske vara med i racet framöver.

– Vi tänker bara i de här banorna för att vi får frågor om det. Vi ger verkligen allt vi har i en mycket tuff säsong.

Om det tuffa matchandet: 

– Vi måste fortsätta spela fotboll, återhämta oss och träna. Vi har inte haft några pauser, jag tror City fick två veckor på grund av Covid-situationen. Det är en tuff säsong, ett tufft år. 

– Efter två matcher i London mötte vi ett Brighton som hade en bra plan, vi var inte redo för den. Vi var inte tillräckligt bra i matchen, så är det.

Om två raka Anfield-förluster:

– Vi måste spela bra fotboll. Vi vet att det är Anfield, vi älskar fortfarande att spela där, men vi har inte vunnit de två senaste. Vi lade inte allt för stor vikt vid att vi hade vunnit 68 raka matcher, så varför ska vi tänka på det efter två förluster. 

– Vi ska vara positiva, njuta av vår fotboll och göra Anfield till ett fort igen.

Om Ruben Dias och jämförelserna med Van Dijk:

– Du pratar om en mittback - det är inte så kul för oss just nu! Han är en duktig spelare, City är ett bra lag. Ett bra köp, men att jämföra med Virgil? Det är upp till er att göra sådant. Jag känner inte Dias personligen, men han är säkert en bra kille.

Om Iilkay Gündogans fina form:

– Han är en av de bästa spelarna jag har tränat. Säsongen 2012 var han otrolig och spelade som han gör nu. Han har haft problem med skador, men nu har han fått en längre period av speltid, jag är inte överraskad över hur han presterar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer