– En dröm som går i uppfyllelse

Bild till nyheten – En dröm som går i uppfyllelse
Ozan Kabak berättar att han varit en Liverpoolsupporter sedan barnsben och att han nu vill utnyttja den här möjligheten till att hjälpa klubben mot nya framgångar.

20-årige mittbacken Ozan Kabak blev i måndags klar för Liverpool på lån från Schalke i en affär som också gör det möjligt för Anfield-klubben att köpa loss spelaren för £18M plus add ons till sommaren.

Kabak berättar i sin första intervju som Liverpoolspelare om känslorna att få dra på sig den röda tröjan.

– Jag är så, så glad och taggad att vara i en klubb som är så stor som Liverpool. Jag vill visa upp mig, jag vill spela. Jag ser fram emot att få speltid och hjälpa laget till segrar, säger mittbacken till Liverpoolfc.com.

Det har varit ett par hektiska dagar för Kabak.

– Det var riktigt hektiskt eftersom att det var i transferfönstrets slutskede. Vi hade begränsat med tid men tillslut hände det. Schalke och Liverpool förhandlade och kom överens. Äntligen är jag här. Jag är så glad över att vara här.

Turken menar att han sedan ung ålder har drömt om att spela för just Liverpool.

– Liverpool har varit min klubb sedan barnsben, så jag har alltid önskat att komma hit, att få spela på den här fantastiska arenan inför de otroliga supportrarna. Det har varit en dröm för mig, en dröm som nu går i uppfyllelse.

– Jag har tittat mycket på tidigare Liverpoolspelare som Gerrard och Hyypiä. Jag vet att det finns många legendariska spelare. Jag såg Champions League-finalen 2005 och har varit väldigt imponerad när jag tittat på deras matcher. Det är mina minnen.

– Jag tittar alltid på Premier League och då självklart Liverpool. Under de senaste åren har de verkligen dominerat i Premier League och Champions League. Det här laget är fantastiskt, jag skulle säga bäst i världen. Jag är bara så glad att vara här.

Kabak beskriver sig själv som en fysisk spelare med bra teknik.

– Jag skulle säga att jag är en fysiskt stark och bollspelande mittback. Jag är bra i luften. Ibland kan jag även göra mål! Jag försöker åtminstone att göra det. Det är så jag skulle beskriva mig.

– Liverpool spelar en offensiv fotboll och pressar högt, ibland lämnar de ytor bakom backlinjen så som Liverpoolförsvarare måste man vara snabb, jag tror jag passar bra in. De gillar att bygga spelet nedifrån så det krävs att man har bra fötter. Jag tror att jag kommer att passa in bra i det här Liverpoollaget.

Efter några år i tyska Bundesliga väntar nu nya utmaningar i Premier League.

– Premier League innebär den högsta kvaliteten på fotbollen. Det är en väldigt, väldigt bra och tuff liga, kanske den tuffaste i världen. Men jag har spelat många matcher i Bundesliga som också är på en bra nivå. Det kommer att bli en bra utmaning för mig och jag känner mig redo för det.

Kabak är medveten om vilka kvaliteter som finns i den röda truppen men har siktet inställt på att ta vara på de chanser han får för att slå sig in i laget.

– Om jag ska vara ärlig så är Liverpool ett otroligt lag med fantastiska spelare. Det spelar ingen roll hur många som är skadade. Jag har sett de senaste matcherna och de har gjort det riktigt bra. 

– Vår manager kommer att besluta när jag ska spela eller när jag ska sitta på bänken, men jag ska ge mitt bästa och kommer att vara redo när chansen kommer.

Det är ingen hemlighet att Virgil van Dijk är en stor förebild för Kabak.

– Jag tycker att Virgil van Dijk är världens bästa mittback. Han har presterat på topp under de senaste tre-fyra åren. Han är stark, snabb och smart. Det är därför jag ser honom som en förebild. Jag vill gärna träffa honom så snabbt som möjligt, om jag ska vara ärlig.

När övergången blev klar började snabbt en bild cirkulera på sociala medier där Kabak håller i en signerad Van Dijk-tröja.

– Jag har en vän i Galatasaray, Omer Bayram, han är barndomsvän med Virgil van Dijk från Nederländerna. Jag pratade med honom och sa någonting om att Van Dijk är väldigt duktig. Då sa han "han är en barndomsvän." Jag kunde inte tro det. 

– Dagen där efter fick jag tröjan och blev så glad. Tröjan sitter på väggen hemma. 

– När man jobbar hårt kan allt hända. Det har gått två eller tre år och nu är vi lagkamrater. 

Kabak ser även fram emot att jobba tillsammans med Jürgen Klopp.

– Jag ser fram emot att jobba ihop med vad som är en av världens bästa tränare. Jag har hört mycket om honom från min tidigare tränare David Wagner. Som sagt, jag ser fram emot det och jag vill lära mig mycket. 

– Han (Wagner) sa mycket bra om honom. Jag tror att de är bästa vänner. Han sa att han är en av världens bästa tränare och att jag en dag kanske kan jobba med honom. Han visade mig vägen. Nu är jag här.

Nu när Kabak är på plats i sin drömklubb ligger fokus på att utvecklas som spelare.

– Mitt mål är att bli en spelare av toppklass. Jag måste bli mycket bättre. Jag har talang, men jag måste bli bättre. När jag börjar få speltid hoppas jag kunna utvecklas till en toppspelare precis som de andra. Detta lag består av många toppspelare. 

– Jag vill använda varje match och träning för att bli bättre så att jag kan hjälpa laget.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer