– Osannolikt att Virgil spelar mer den här säsongen

Bild till nyheten – Osannolikt att Virgil spelar mer den här säsongen
Jürgen Klopp slår fast att det skulle vara ett mirakel om Virgil van Dijk gör comeback under våren.

Virgil van Dijk har varit borta från spel sedan i mitten av oktober då han skadade knät mot Everton. Rehabiliteringen har flutit på bra för mittbacken, så pass bra att det faktiskt, under de senaste dagarna, börjat cirkulera uppgifter om att han kan vara tillbaka snabbare än förväntat och därmed spela igen innan säsongens slut.

Jürgen Klopp var tydlig med hur läget ligger till med Van Dijk när han under tisdagens presskonferens fick en fråga om mittbacken kommer att finnas med i den uppdaterade Premier League-truppen som Liverpool ska skicka in senare denna vecka.

– Oavsett vad som händer så tror jag att vi har plats för Virgil i Champions League-truppen. Jag tror att han finns med på Premier League-listan. Ingen har sagt åt mig att vi måste göra några ändringar med det. Om det finns plats på CL-listan kommer Virgil att finnas med.

– I det här läget, jag vet inte riktigt varifrån dessa saker kommer (spekulationerna om comeback), ingen läkare har sagt till mig att det finns en chans att Virgil kan spela igen den här säsongen.

– Jag vill inte säga att det är helt omöjligt, men det är osannolikt. Det är osannolikt. Vi behöver inte diskutera det mer egentligen.

– Om det finns plats på listorna kommer vi att skriva dit dem allihopa, även om medicinska staben säger att det inte finns en chans. Vi skriver in dem eftersom att vi tror på mirakel då och då. Men om det inte finns plats så måste vi se över situationen och kanske tänka "chansen är inte stor, så vi måste fatta ett beslut." 

– Om de står med på dessa listor så är det enbart för att vi hoppas på ett mirakel. Så är det.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer