Klopp om nyförvärven

Bild till nyheten Klopp om nyförvärven
Ben Davies och Ozan Kabak blev Liverpoolspelare under måndagen. Jürgen Klopp förklarar varför klubben beslutade sig för att plocka in de båda mittbackarna.

Jürgen Klopp har nu fått två nya alternativ i backlinjen efter att Liverpool agerat två gånger om under transferfönstrets sista dag.

Först presenterades Ben Davies från Preston och strax därefter stod det klart att även Ozan Kabak ansluter på lån från Schalke 04.

Under sin presskonferens inför onsdagsmatchen mot Brighton fick Klopp självklart frågor om de båda nyförvärven och började svara om Davies.

– En väldigt intressant värvning, ser fram emot att nu äntligen få träffa Ben.

– Vi har sett över vår situation under de senaste veckorna och har letat i varje liga i Europa. När jag såg Ben blev jag väldigt intresserad. Han spelade för Preston i The Championship, han vet hur det är att slita. De spelar många matcher.

– Han är en smart spelare som vet hur man försvarar. Han har mycket utrymme för utveckling, men detta är en möjlighet för både oss och för honom själv.

– Jag ser fram emot att jobba ihop med honom. Jag gillar att fotbollen kan se ut så här. Vi behöver ingen Hollywood-film för att få en story av det här slaget. Igår Preston, idag Liverpool. 

När det gäller Kabak har Klopp imponerats särskilt av mittbackens meritlista trots att han endast är 20 år gammal. Som 18-åring kom Kabak till Stuttgart i Bundesliga och fick efter ett imponerande halvår fick han en flytt till Schalke.

Det har i media skrivits mycket om det faktum att Klopp kontaktade sin vän David Wagner - som tidigare jobbat med Kabak i Schalke - innan övergången blev av. Men Klopp var idag tydlig med att värvningen inte enbart genomfördes på grund av de positiva orden som Wagner sagt om mittbacken.

– Jag vill bara förtydliga att han inte är här bara för att jag är kompis med David Wagner. Det Wagner har sagt har varit positivt, men vi har haft bra koll på Ozan. Han är 20 år gammal och har redan hunnit göra tre-fyra säsonger på hög nivå.

– Även den säsongen när Stuttgart åkte ur gjorde han en bra säsong. Det är anledningen till att Schalke valde att värva honom.

– Han är en talang, men han har redan bevisat att han har kvaliteter. Jag tror att det här kan hjälpa honom samtidigt som att han kan hjälpa oss.

– Vi är utan våra fyra förstaval som mittbackar, vilket är en annorlunda situation. Vi behövde spelare. Om det skulle dyka upp ytterligare skador hade vi fått enorma problem, men nu har vi fått in fler alternativ.

– Jag ser fram emot att jobba med honom också. Jag är glad för båda spelarna, det är en bra möjlighet både för dem och för oss.

Sammanfattningsvis sa Klopp att de båda värvades in på grund av att de visat upp fina kvaliteter, men att de nu kommer behöva steppa upp ytterligare.

– Det de har gjort tidigare var tillräckligt bra för att vi skulle vilja ha hit dem, men nu förväntar vi oss mer av dem. Så enkelt är det.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer