Matip missar resten av säsongen

Bild till nyheten Matip missar resten av säsongen
Jürgen Klopp bekräftar att Joel Matip kommer att missa resten av säsongen efter att ha skadat ett ledband i foten allvarligt.

Joel Matip tvingades kliva av i halvtid mot Tottenham med en fotskada och det har sedan dess varit osäkert hur pass allvarlig skada det rör sig om.

Det har varit både negativa och positiva rapporter i media, men under måndagskvällen meddelar klubben att mittbacken kommer att missa resten av säsongen.

– Tyvärr står det efter mer grundliga undersökningar klart att Joel kommer att missa resten av säsongen, säger Jürgen Klopp. 

– Men han kommer att vara redo för starten av försäsongen och då kommer allt att vara bra igen.

Klopp tror att skadan är en effekt av att mittbacken offrat sig för laget och spelat med smärta.

– I slutändan tror jag att vi måste erkänna att det var så det var. Situationen är sådan att Joel var skadad när säsongen startade, tyvärr. Vi får inte glömma att han i Schalke spelade nästan hela tiden.

– Sedan hade han otur i en duell med Koulibaly mot Napoli förra säsongen och fick en smäll även i Everton-matchen. Det var upprepade smällar på foten. Om någonting sådant drar igång och situationen ser ut som den gjort för oss - att ingen egentligen har haft tid att vänta på grund av skadorna på Joe och Virg - så försöker man ändå att hitta första möjliga tidpunkt att spela honom.

– Den här situationen var väldigt oturlig. Han gjorde en fantastisk tackling, han räddade våra liv när han vann den tacklingen mot Son. Men han skadade fotleden, spelade vidare och är nu borta resten av säsongen. Så ni kan förstå hur mycket han försökte stanna på planen för att hjälpa oss.

– Vi kommer att vänta på honom. Han har nu resterande del av den här säsongen, sedan sommaren och därefter en försäsong på sig att göra sig redo - han kommer att vara redo igen.


22 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer