– Älskar mycket av hans spel

Bild till nyheten – Älskar mycket av hans spel
Jürgen Klopp ser värvningen av Ben Davies som en möjlighet både för klubb och spelare.

Ben Davies presenterades under måndagskvällen som Liverpoolspelare. Jürgen Klopp har i en intervju med Liverpoolfc.com kommenterat övergången.

– Vad jag gillar med Ben är att det här visar att varje situation skapar möjligheter. Jag tror att det är tydligt att vi, i ett normalt transferfönster utan problem, inte hade sneglat mot Preston för att se om det finns någon spelare som passar oss, men när vi såg honom och förstod mer av vår egen situation med de problem vi haft så blev vi väldigt exalterade. 

– Vi tänkte "wow, det är en spelare som har spelat i Preston i stort sett hela sitt liv, det är bara runt hörnet i princip". 

– Vi ser potentialen och de kvaliteter han besitter. Han är 25 år gammal och kan fortfarande utvecklas. Jag älskar mycket av hans spel. Han är en väldigt duktig fotbollsspelare och har sett ut som en ledare för Preston. Han är en duktig spelare i närkamper, han är smart, kan spela i olika roller eftersom han spelat både i en trebackslinje och fyrbackslinje. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom. 

– Jag vet att det är en möjlighet för honom och jag ser det som en möjlighet för oss också. Det här känns väldigt bra.

Att komma från Preston till de regerande Premier League-mästarna är ett stort steg. Men Klopp menar att det tyder på självförtroende hos en spelare att ta sig an utmaningen.

– Det faktum att han faktiskt sa ja visar att han är en självsäker spelare. Det är precis vad vi behöver. Vi kunde ha frågat honom och fått till svar att "jag vill hellre stanna här eller gå någon annanstans där jag kan spela 40 matcher per säsong." 

– Det är en utmaning, men samtidigt en möjlighet - en stor, stor möjlighet. Det kan visa sig bli en fin saga detta, men det är upp till Ben att se till att det blir så. Vi har fullt förtroende för att han kan utvecklas med oss. Jag är säker på att han fortfarande vill lära sig saker. Jag ser fram emot att träffa honom, avslutar Klopp.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer