Klopp om Milner-bytet

Bild till nyheten Klopp om Milner-bytet
James Milner var inte överlycklig när han blev utbytt mot West Ham men kunde bara sekunder senare fira Mohamed Salahs ledningsmål. Jürgen Klopp gav efter segern sin syn på situationen.

James Milner fick mot West Ham lämna planen vid ställningen 0-0 efter en knapp timmes spel. Engelsmannen var inte särskilt nöjd över att bli utbytt och såg ut att ifrågasätta Klopps beslut vid sidlinjen.

Bara sekunder senare kunde Curtis Jones, som ersatte Milner, spela fram Mohamed Salah som på mycket vackert vis skruvade in 1-0. Målet fick Milner och Klopp att snabbt byta de irriterade känslorna mot glädje.

– Nej, han var inte sur. Min engelska svek mig nog lite grann, sa Klopp om situationen.

Klopp hade förändrat utformningen av mittfältet i halvlek efter att Milner påtalat en känning i baksida lår.

– I paus ändrade vi formation på mitten. Millie fick besked att ligga lite djupare i planen medan Gini och Thiago gick högre. Vi gav Millie det beskedet eftersom att han hade känt av en muskel i baksidan av låret.

– Jag gav honom beskedet att spela kontrollerat, slå fler passningar och löpa mindre med bollen. Det var uppenbart att vi behövde byta ut honom, men vi väntade tills Curtis hade fått värma upp ordentligt. När jag såg den sista långa löpningen som Milner tog så tänkte jag att jag hade väntat för länge och blev väldigt bekymrad. 

– När han blev utbytt sa han "du sa att jag skulle spela djupare i planen och nu löper jag mindre - så byter du it mig!" Efter det så gick han iväg, men sedan kom han tillbaka och sa "förresten, du hade en poäng, det var ett bra beslut."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer