Kalla fakta inför West Ham

Bild till nyheten Kalla fakta inför West Ham
Jordan Henderson kan idag bli den Liverpoolspelare med fjärde flest Premier League-framträdanden för klubben.

Liverpool reser till London för ett möte med ett formstarkt West Ham. Liverpoolfc.com har sammanställt de mest intressanta siffrorna inför matchen.

# Jordan Henderson kan idag göra sitt 286:e ligaframträdande för Liverpool och blir i sådana fall den Liverpoolspelare med fjärde flest spelade matcher i Premier League då han passerar Pepe Reina. Topp tre ör Jamie Carragher (508), Steven Gerrard (504) och Sami Hyypiä (318).

# Liverpool har vunnit 30 av 49 möten med West Ham i Premier League och har endast förlorat nio av de senaste 64 matcherna om man räknar in matcherna innan PL-eran.

# Laget är obesegrade i de fyra senaste bortamatcherna (tre vinster och ett kryss) mot West Ham och har gjort mål i tio av de elva senaste matcherna mot Londonlaget på bortaplan.

# Jürgen Klopps manskap har inte släppt in fler än ett mål i någon av de senaste 15 Premier League-matcherna.

# Mohamed Salah, Gerrard och Michael Owen (sju) har gjort flest Premier League-mål mot Hammers.

# Salah kan bli den förste spelaren sedan Billy Liddell 1958 att göra mål i fyra raka ligamatcher mot West Ham.

# Liverpools nummer 11 blir också med ett mål den femte spelaren i klubbens historia att göra 20 mål i fyra raka säsonger.

# James Milner - som gjorde sin 550:e Premier League-match i torsdags mot Tottenham - gjorde sin seniordebut som 16-åring för Leeds mot just West Ham.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer