– Får inte vara en engångshändelse

Bild till nyheten – Får inte vara en engångshändelse
Andy Robertson hoppas att Liverpool kan bygga vidare på insatsen mot Tottenham för att kunna prestera så bra som möjligt under andra halvan av säsongen.

Liverpool visade fin form igen under torsdagskvällen efter en period av svagare insatser och resultat. 3-1-segern mot Tottenham var den första ligasegern sedan 7-0-krossen mot Crystal Palace.

Redan på söndag väntar nästa utmaning när West Ham står för motståndet. Andy Robertson efterlyser en liknande insats även då.

– Självklart har man matcher där det inte riktigt fungerar, man kanske har fyra eller fem sådana matcher utspridda över en säsong, men tyvärr för vår del kom dessa matcher i följd och det är nog därför som det har pratats mycket om oss. Det är okej, vi är fotbollsspelare och vet hur det här fungerar, säger vänsterbacken till Liverpoolfc.com.

– Men vi har hållit ihop på träningsanläggningen. Supportrarna kan inte vara med oss på plats just nu, men det är viktigt att vi alla håller ihop. Det är en unik säsong, det är väldigt jämnt. Vi har sett andra lag som klättrat efter en segersvit. Nu är det upp till oss att spela ihop vår egna segersvit.

– Vi kan inte låta detta vara en engångshändelse. Det här behöver vara en katalysator för en stark andra halva av säsongen. Det är upp till oss i omklädningsrummet att se till att det blir så. Det blir inte mycket tuffare än nästa match som är på söndag.

– West Ham är i fin form. Jag tror de har vunnit sex raka matcher. David Moyes har gjort ett fantastiskt jobb. Vi vet vilken typ av match vi har att vänta. 

– Vi har redan skiftat fokus till den matchen och vi kommer att vara redo på söndag.

Robertson menar att han mot Tottenham kände igen laget igen.

– Det här var mer som oss. Mycket har sagts om oss under de senaste veckorna, en del har varit rättvist, en del har inte varit det. Men vi vet hur det fungerar. Nu stämde allt. Jag tycker att vi var briljanta över hela planen.

– Mittfältet var fantastiskt, ni såg Gini i de sista minuterna av matchen, otroligt. Hendo klev ned i backlinjen och gjorde vad en lagkapten gör - han visade vägen i en tuff situation. Sedan tvingas Joel lämna och Hendo styrde hela laget och hjälpte Nat igenom matchen.

– Det var en stark insats. Det känns skönt att det stämde framför mål igen och att vi fick med oss ett bra resultat mot ett väldigt bra lag, avslutar skotten.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer