​Mourinho om Liverpools formsvacka

Bild till nyheten ​Mourinho om Liverpools formsvacka
José Mourinho pekar på Liverpools prestationer under de senaste åren och hävdar att det inte går att räkna bort laget trots den senaste tidens svagare resultat.

Mourinho om Liverpools formsvacka

José Mourinho pekar på Liverpools prestationer under de senaste åren och hävdar att det inte går att räkna bort laget trots den senaste tidens svagare resultat.

Precis som Jürgen Klopp så mötte även José Mourinho under onsdagen pressen inför torsdagens match mellan Liverpool och Tottenham.

Det är ett Liverpool med några tunga veckor i ryggsäcken som kommer till Tottenham Hotspur Stadium, men Mourinho är medveten om vilka kvaliteter som egentligen finns i den röda truppen.

– När du vunnit ligan en gång så vet du att du har ett lag som kan göra det flera gånger.

– När du aldrig vinner kommer du hela tiden ha frågetecken som cirkulerar runt dig. Vad gör vi för att vinna ligan? Vi är inte tillräckligt bra, vad kan vi göra för att förbättra oss och vinna den?

– När du vinner vet du att du har det bästa laget. Liverpool vann inte bara ligan, de vann den väldigt komfortabelt. Så de vet vilket lag de är och vilka spelare de har. De vet att de kan göra det igen.

– Var det någon som förväntade sig att Liverpool skulle ha en sådan säsong som de hade förra säsongen då de bara vann och vann? Jag förväntade mig inte det eftersom att det är så svårt att lyckas med. Att vinna ligan en gång till på samma sätt är ännu svårare. Men jag är säker på att de har en tro på sig själva att de kan lyckas igen.

Mourinho förstår att det varit tungt att var utan Virgil van Dijk och jämför situationen med när Tottenham var utan Harry Kane förra säsongen.

– Det finns några spelare som inte går att ersätta. Vi spelade halva förra säsongen utan anfallare. Man kan inte ersätta Harry Kane. Man kan inte ersätta Van Dijk. Det går bara att ersätta Van Dijk med Van Dijk när Van Dijk är tillbaka.

– Liverpool har duktiga spelare. De har rutinerade spelare. Fabinho kan spela överallt. Joel Matip är tillbaka. En rutinerad spelare. Jordan Henderson är en annan spelare med rutin, som vet vad detta går ut på. Han kan också spela överallt.

Portugisen var inte särskilt pratglad vad gäller skadeläget i sin egna trupp.

– Dele Alli är skadad, så han kommer inte att vara med i truppen. Vi har fler problem än så, men jag komme inte att säga vad de problemen handlar om.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer