– Vill vara laget ingen vill möta

Bild till nyheten – Vill vara laget ingen vill möta
Jürgen Klopp ser matchen mot Tottenham som en möjlighet för honom själv och spelarna att visa vilken typ av lag de faktiskt vill vara.

På torsdag reser Liverpool till London för att ta sig an Tottenham. De gör det med två raka förluster i ryggen och med vetskapen om att de inte gjort mål i Premier League på fyra matcher i följd. På sin presskonferens inför matchen pratade Jürgen Klopp om viljan i truppen att hitta tillbaka till vinnarspåret.

– Sådan är fotbollen. Man måste fatta de korrekta besluten. Jag vet inte hur lång tid det tar, svarade tysken när han fick en fråga om hur länge till vi måste vänta på att fronttrion ska göra mål igen i ligan.

– I den här världen förlorar vi tilliten och tron på något allt för snabbt. Antingen är det väldigt bra eller förfärligt, men det finns så många steg däremellan. 

– Jag ser att spelarna försöker, jag ser dem jobba på det. Som lag jobbar vi för att hitta lösningar.Fotbollen är komplex. Det handlar inte om en person. Det handlar om laget. Det är en av anledningarna till att jag började tycka om fotboll från första början: att jag inte behövde vara perfekt men att vi ändå kunde vinna. 

– Det handlar om att vara laget vi vill vara. Det lag vi vill vara är ett lag som ingen vill möta. Problemet för tillfället är att lag tänker att om de försvarar lågt mot oss så kommer de till slut att få en chans att anfalla på kontring. Men vi vill vara ett lag som ingen vill möta - vi har chansen att visa det imorgon, på söndag, sedan på onsdag och så vidare.

– Det nästan brinner inom oss, så mycket vill vi slå tillbaka. Ju mer negativt som sägs om oss desto starkare blir lusten att slå tillbaka. Det är situationen vi befinner oss i nu. 

Klopp uppmanade också supportrarna att stötta laget så gott det går under rådande omständigheter.

– Vi kan göra detta tillsammans med våra supportrar även om vi inte riktigt kan samlas för tillfället. Vi måste skapa den där kämpaglöden igen. Det är svårt, vi har inte träffats på länge nu och vi har blivit mästare och så. Att resultaten, och en del prestationer, har varit sämre på slutet, det har det alltid funnits risk för. Nu kan vi visa hur starka vi är. Jag är med på det - alla som vill hänga med på tåget är välkomna.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer