Senaste nytt: Duo redo för Spurs

Bild till nyheten Senaste nytt: Duo redo för Spurs
Jürgen Klopp har mött pressen inför matchen mot Tottenham. Han bekräftade bland annat att både Jordan Henderson och Joel Matip tränade fullt tillsammans med resten av laget i tisdags.
Jürgen Klopp om skadeläget och Henderson:

– Inga nya skador. Henderson och Joel (Matip) tränade fullt igår med laget. 

Om Thomas Tuchel som tar över Chelsea:

– Det är två saker som hänt, den ena är att Frank Lampard förlorat jobbet. Det är tufft, jag tycker att Chelsea gjorde ett fantastiskt jobb i somras på transfermarknaden, men sådana saker behöver tid. Det är ett tufft beslut att fatta så tidigt som de nu gjorde.

– Mr Abramovich har visat att han inte har så stort tålamod.

– Jag känner för Frank, han är en ung, talangfull manager. Jag önskar honom all lycka. 

– När det gäller Thomas Tuchel så är han, tyvärr, en riktigt, riktigt duktig manager. Jag har känt honom länge. Den här Chelsea-truppen är som en gåva, jag tror att Thomas ser på det så. De kommer att bli riktigt bra.

Om nya tolkningen av offsideregeln:

– Aston Villa kommer säkert vara jätteglada över att detta sker nu....

– Det första jag tänkte på är hur man inte kan tänka på det här tidigare. Vi hade en liknande situation med Dejan Lovren och Harry Kane tidigare, detta är inte första gången. Det hände för många år sedan, äntligen har de genomfört en förändring.

Om förändringarna i truppen sedan han tog över som manager:

Journalisten påpekade att endast två spelare som fanns med i Klopps första match som Liverpoolmanager finns kvar i truppen medan Tottenham har nio spelare kvar (Klopps första match var mot just Tottenham).

– Det är två helt olika situationer. När jag kom till England hade Tottenham den mest talangfulla truppen, de hade många unga duktiga spelare. Spelare som Kane, Dele Alli, Hugo Lloris, Lamela, Davies, Alderweireld, de hade så många spelare i lovande ålder.

– När jag kom hit hade jag en annan typ av trupp, ett annat ålderssnitt.  Det säger inte så mycket, det säger bara om hur situationen såg ut just där och då. 

Om matchen mot Man United:

– Självklart vill jag att insatsen ska vara en vändpunkt, men det hade varit skönt med en vändpunkt resultatmässigt. Jag såg många bra saker i matchen, men jag kan inte säga om det är en vändpunkt eller inte. Det är en utmaning som vi är mitt uppe i.

– Om jag skulle säga att det var en vändpunkt och sedan inte spelar så bra mot Tottenham skulle vi vara tillbaka på ruta ett.

– Vi måste vara positiva i det vi gör, vi accepterar situationen och gör oss redo att kriga i varje match.

– Mycket kan hända på en månad i fotbollens värld. 

Om skillnaden mellan hur mycket tid managers får i klubbar:

– Jag har varit lycklig lottad i de klubbar jag har varit i. I Mainz önskade alla att jag skulle göra det bra och detsamma har varit situationen i Dortmund och Liverpool. Ägarna har tyckt att vi har gjort rätt saker och de var från början medvetna om att det skulle ta tid.

– Hur många tränare har Chelsea haft de senaste 15 åren. Antingen når du framgång eller så är du borta. Jag har ingenting med det att göra. Jag har haft tur med de klubbar jag varit i.

Om hur mycket mer tid fronttrion behöver för att göra mål i PL igen:

– Sådan är fotbollen. Man måste fatta de korrekta besluten. Jag vet inte hur lång tid det tar. I den här världen förlorar vi tilliten och tron på något allt för snabbt. Antingen är det väldigt bra eller förfärligt. 

– Fotbollen är komplex. Det handlar inte om en person. Det handlar om laget. Det är en av anledningarna till att jag började tycka om fotboll från första början.

– Det handlar om att vara laget vi vill vara. Det lag vi vill vara är ett lag som ingen vill möta. Vi har chansen att visa det imorgon, på söndag och sedan på onsdag. 

Om det tuffa spelschemat som väntar:

– Vi tänker aldrig på matcherna som väntar efter den närmaste. Vi möter Tottenham imorgon. Vi tar det match för match. Jag tror inte att det är omöjligt att vi får med oss ett resultat därifrån, kommer det att vara svårt? Ja. Så är det i alla Premier League-matcher.

Om spelarnas inställning har förändrats efter titeln:

– Självklart, vi har alla förändrats. Man förändras med tiden, det är en självklarhet. Det kommer in nya spelare. På grund av resultaten menar några att det är till det sämre. Förändringar kan inte bedömas på kortsiktig basis. Vi ska ge allt vi har denna säsongen. Det handlar inte om att försvara titeln eller så, det handlar om att vinna fotbollsmatcher. 


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer