– Flera steg i rätt riktning

Bild till nyheten – Flera steg i rätt riktning
Jürgen Klopp menar att Liverpool inte vann matchen mot Manchester United då de inte nådde upp till sin högstanivå. Han konstaterar dock att laget höjde sig jämfört med de senaste insatserna.

Liverpool gjorde äntligen mål igen mot seniort motstånd under söndagen, men Mohamed Salahs två mål räckte inte hela vägen mot ett Manchester United som satte tre bakom Alisson.

– Detta är inte vad vi ville, så det är frustrerande. Om man skulle vinna den här matchen krävdes att man spelade på sin högstanivå, vilket vi inte gjorde. Men vi tog flera steg i rätt riktning, sa Jürgen Klopp på presskonferensen efter matchen enligt Liverpoolfc.com.

– Inledningen av matchen var bra, men sedan gjorde vi avgörande misstag. Vid Uniteds första mål hade vi många offensiva alternativ men saknade täckning defensivt. Vi tappade bollen och de kontrade. Det var inte första kontringen i matchen, så vi måste förbättra oss på den fronten. 

– Man kunde se att grabbarna verkligen ville bryta trenden, de ville göra mål, vilket är bra. Vi gjorde mål två gånger om, vilket även det var bra. Det var OK, men i slutändan så gjorde de tre mål och tog sig vidare. Det är fakta. Vi kan ta med oss positiva aspekter från den här matchen, helt klart. 

– Det var en bra förberedelse inför Tottenham med deras kontringsspel. Vi vet vad vi måste jobba med. Ikväll tog vi steg framåt, men vi är inte i mål ännu. 

Det var förlösande att se Liverpool hitta nätet två gånger efter fyra matcher mot rutinerat motstånd utan mål.

– Självklart är vi glada över det. Vi gjorde två mål och skapade fler chanser. Vi hade en del situationer där vi skapade chanser mot ett lågt sittande försvar. Jag såg många bra saker, men det handlar om resultaten och vi behöver förbättra dem. Bara för att vi gör två mål ska det inte betyda att vi ska släppa in tre mål. 

– Vi gjorde uppenbara misstag i samband med målen. Första målet, avsaknad av täckning i defensiven. Andra målet kom efter en miss av bollen och det tredje, era kollegor sa att det inte var en foul. Jag såg det inte och kan inte förändra någonting. Men frisparken de fick, en journalist sa att det kanske inte var en foul, men jag har inte sett situationen igen. Det är som det är. 

– Vi måste göra rätt saker om och om igen. Om man vill förändra någonting så måste man jobba hårt.

Presskonferensen i sin helhet:


24 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer