​Rapport: Uttåg ur FA-cupen

Bild till nyheten ​Rapport: Uttåg ur FA-cupen
Liverpool är ute ur FA-cupen efter en uddamålsförlust på Old Trafford. Offensiven stämde bättre än på länge, men defensiven kom inte upp i nivå och efter tre baklängesmål var förlusten mot ärkerivalen ett faktum.

Liverpool öppnade matchen piggt på Old Trafford och 18 minuter in kunde Mohamed Salah bryta lagets fyra matcher långa måltorka mot seniormotstånd när han kyligt chippade bollen i mål efter en smörpass av Roberto Firmino.

0-1:

Manchester United var ett ständigt hot på kontringar och Liverpools högersida med Alexander-Arnold och Rhys Williams hade det riktigt tufft mot Marcus Rashford. Det var dock via Uniteds högerkant som kvitteringen kom - Mason Greenwood frispelades och satte med ett distinkt avslut 1-1 bakom Alisson.

1-1:

Efter pausvilan stod unge Williams för ett grovt misstag när han missade bollen som siste man vilket gav Rashford möjligheten att sätta 2-1. Anfallaren gjorde jobbet och sköt upp United i ledning.

2-1:

Liverpool kunde kvittera tio minuter senare, även denna gång var det Salah som satte bollen i nät. James Milner släppte kyligt förbi sig ett inspel från vänsterkanten vilket gav Salah ett skottläge från nära håll och 2-2 var ett faktum.

2-2:

Det blev, tyvärr för Liverpools del, bara ett mål till i matchen och det var Bruno Fernandes som gjorde det. Portugisen slog till med ett frisparksmål med dryga tio minuter kvar att spela. Skottet gick in i Alissons hörn som borde kunnat göra det bättre.

3-2:

United vann därmed med 3-2 och blev det lag som avancerar till nästa runda.

FA-cupen

Manchester United - Liverpool 3-2 (1-1)

Målen: 0-1: (18) Salah (Firmino), 1-1: (26) Greenwood (Rashford), 2-1: (48) Rashford (Greenwood), 2-2: (58) Salah (Firmino), 3-2: (78) Fernandes.

Domare: Craig Pawson