Klopp nekades mittbacksköp

Bild till nyheten Klopp nekades mittbacksköp
Jürgen Klopp erkänner att han bett om en mittbacksvärvning men fick nej. Han slår samtidigt fast att han inte spiller några tårar över att inte få exakt som han vill.

Liverpool har sedan i höstas haft stora skadebekymmer på mittbacksfronten med både Virgil van Dijk och Joe Gomez borta med långtidsskador samtidigt som Joel Matip fortsätter att dra på sig skador titt som tätt.

Skadeläget har lett till diskussioner om eventuella mittbacksköp i januarifönstret. De journalister som följer klubben allra närmast har dock under en längre tid rapporterat att det inte blir någon aktivitet detta fönster. Nu erkänner Jürgen Klopp själv att han inte fick sin vilja igenom vad gäller värvning av en mittback.

– Jag är inte fem år gammal längre, jag börjar inte gråta om jag inte får det jag vill ha, säger tysken till Mirror.

– I största delen av mitt liv har jag inte fått allt jag önskat mig, så jag är van. Vi pratar om en mittback, och ja, det skulle till 100 procent hjälpa oss.

– Vi diskuterar situationen dagligen och jag kommer med rekommendationer. Men jag kan inte spendera pengarna. Jag fattar inte besluten. Det finns människor som är ansvariga för helheten, jag kan inte fatta deras beslut. 

När han inte får möjligheten att värva är han fast inställd på att göra det bästa av situationen.

– När jag säger detta så vet jag självklart vad vi hade gjort i en perfekt värld, men världen är inte perfekt. 

– Vi måste hantera situationen som vi befinner oss i. Vi måste förbättra oss med den här truppen - det är mitt jobb. Det är inte att sitta här och vara frustrerad eller besviken över några beslut. Jag tror att många skulle kunna tolka det som en bortförklaring, vilket vi inte behöver just nu.

– Detta är inte en situation man önskar sig, men det är situationen vi befinner oss i. Om man inte är nöjd med situationen så måste man jobba hårt. Det är vad vi gör. Vi har en hundraprocentig tro på att vi kan förändra saker och ting med den här truppen.


35 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer