Vill inte prata om titelracet

Bild till nyheten Vill inte prata om titelracet
Efter fem raka matcher utan seger i ligaspelet anser Jürgen Klopp att det vore löjligt av honom att, just nu, prata om kampen om ligaguldet.

Torsdagskvällen var ännu en tung sådan för Liverpool som nu inte har gjort mål på fyra raka Premier League-matcher. Av 15 möjliga poäng har de rödklädda skrapat ihop blott tre stycken.

Därför reagerade Jürgen Klopp nästan häpet när han efter förlusten mot Burnley fick en fråga om det finns en chans att laget kan bygga upp en längre svit av bättre resultat för att hänga med toppen på allvar.

– Lyssna, hur löjligt vore det av mig om jag satt här, efter att ha förlorat mot Burnley, efter att vi inte har gjort mål i de tre eller fyra senaste matcherna - jag vet inte exakt - och pratade om titelracet? Hur löjligt vore inte det? Det som gäller är att vi måste vinna fotbollsmatcher, så har det alltid varit, citeras tysken av Liverpoolfc.com.

– För att lyckas med det så måste vi göra mål. Det är vad vi måste förändra för att göra det bättre. Om någonting inte fungerar så måste man jobba hårdare, göra rätt saker oftare och mer regelbundet, allt detta. 

– Vi kan dock inte prata om det som det vore en lätt situation, för det är det inte. Det är otroligt hur grabbarna har presterat på så hög nivå under så lång tid, det är inget som någon bör ha tagit för givet. Nu ser vi att vi alla är människor. Nu måste jag se till att göra det tydligt vad vi måste göra och när vi ska göra det, då kommer vi att börja göra mål igen.

– Det handlar inte om uppbyggnadsspelet, det är i de avgörande situationerna vi måste bli bättre. Vi måste bli oss själva igen i de lägena. Beslutsfattandet är inte så bra som det borde vara just nu. Det är någonting vi måste ändra - och som vi kommer att göra.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer