– Det var mitt fel

Bild till nyheten – Det var mitt fel
Jürgen Klopp menar att det kändes som matchen mot Burnley inte gick att förlora, men tar på sig skulden för att så blev fallet.

Liverpool misslyckades för fjärde Premier League-matchen i följd att göra mål och tack vare Ashley Barnes straffmål i slutet kunde Burnley lämna Anfield med tre poäng.

Hemmalaget dominerade matchen från start till mål, men lyckades inte att ta vara på det spelmässiga övertaget.

– Det kändes som en match som var omöjlig att förlora, men vi gjorde det, konstaterade Jürgen Klopp i en intervju med Sky Sports efter slutsignalen.

– Det är mitt fel eftersom att det är mitt jobb att se till att spelarna har tillräckligt med självförtroende för att fatta rätt beslut, men det fungerade inte ikväll. Vi skapade en del situationer med tanke på bollinnehavet, men i den sista tredjedelen stämde det inte. Det var passningar och skott vid fel tillfällen.

– Jag tror att jag sa samma sak förra veckan. Problemet är att när någonting inte fungerar så måste man jobba hårdare och fatta rätt beslut, men det fungerade inte ikväll. Det måste vi erkänna för oss själva, det var därför som vi förlorade matchen.

Klopp ombads att utveckla sina tankar kring att det är hans egna fel att resultatet blev som det blev.

– Det är alltid mitt fel, de saker som inte fungerar är mitt fel. Det som fungerar är spelarnas förtjänst. Vi har jobbat tillräckligt länge tillsammans nu och om jag förklarar för spelarna hur man ska ta sig in bakom backlinjen och de inte gör det, då måste jag förklara det ännu tydligare. 

– Det gäller inte endast mig, det gäller alla managers. 

– Det är inte så att spelarna inte vill göra det, men det är väldigt tufft att möta ett sådant här typ av lag. När vi inte gör det första målet blir det svårt, inget lag åker hit för att förlora med 1-0, så när vi inte lyckas göra mål så blir det svårare.


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer