Tror Van Dijk gynnas av att missa EM

Bild till nyheten Tror Van Dijk gynnas av att missa EM
Dejan Lovren pratar om Virgil van Dijks skadesituation och konstaterar att Liverpool saknar honom mer än han saknar dem för tillfället.

Virgil van Dijk har spenderat den senaste tiden i Dubai där han fortsatt sin rehabilitering efter knäskadan som han ådrog sig i höstas. Förra veckan sågs mittbacken träna tillsammans med en tidigare lagkamrat i form av Dejan Lovren.

Lovren berättar om mötet:

– Vi hade ett samtal, vi diskuterade knäskadan, rehabilitering och allt sådant, säger kroaten till Zenit St Petersburgs officiella hemsida.

– Det är en väldigt allvarlig skada. Han sa att han nästan inte kände någonting när det väl hände. Han förstod inte vad som hade hänt, han försökte att skaka av sig det när han ställde sig upp, men efter att ha gått 20 meter så blev allt värre. 

– Jag är dock säker på att han kommer tillbaka på planen snart.

Vad "snart" i det här fallet faktiskt innebär är fortsatt oklart. Liverpool har ännu inte satt något datum för en potentiell comeback. Nederländernas förbundskapten Frank De Boer har förhoppningar om att mittbacken kan spela EM i sommar, men Lovren tror att Van Dijk skulle gynnas av att missa mästerskapet.

– Det finns en chans att han kan spela EM, men det kan vara riskabelt. Jag sa till honom att det är bättre att vänta och se till att få all behandling han kan få och inte stressa. Han är fortfarande ung, särskilt för en försvarare.

– Han kommer helt klart att ha möjligheten att spela i det nästkommande stora mästerskapet. Både VM och det EM som spelas därefter. Om han missar sommarens EM tror jag inte att det blir en allt för stor förlust för honom.

I en intervju med Zenit som genomfördes i december fick Lovren frågan om han funderat över möjligheten till speltid i Liverpool med tanke på de skadeproblem de haft i backlinjen.

– Jag ångrar ingenting, det är en känsla som jag inte tillåter mig själv att känna. Jag fattade beslutet att lämna Liverpool. Jag kände mig inte lycklig mot slutet eftersom att jag inte spelade. 

– Jag är glad att jag beslutade att komma hit. Jag tror att de saknar mig mer än vad jag saknar dem. Jürgen Klopp vet om det. Vi pratar ibland och en gång skrev han att han saknar mig. Jag svarade inte.

Källa: Thisisanfield.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer