– Gemensamt ansvar att lösa detta

Bild till nyheten – Gemensamt ansvar att lösa detta
Jordan Henderson understryker vikten av en kollektiv insats av hög klass i jakten på att börja ta trepoängare igen.

Liverpool har inte vunnit på de senaste fyra Premier League-matcherna och har misslyckats att göra mål i de senaste tre. 

Det är med de tunga siffrorna i ryggen som Liverpool tar sig an Burnley i säsongens 19:e omgång.

"En av våra största styrkor som lag under de senaste åren har varit att vi inte tänker allt för mycket på den gångna matchen, oavsett om den varit bra eller dålig. Vad vi har gjort är dock att ta med oss lärdomar från matcherna för att applicera dem i vårt arbete," skriver lagkapten Jordan Henderson i matchprogrammet."

"Detta är något som är extra viktigt i den här perioden när vi försöker att hitta tillbaka till vår bästa nivå."

"Vi vet att allt inte flyter på som det ska just nu. Målen kommer inte så regelbundet som vi önskat och därför blir matcherna svårare och svårare. Detta är ett kollektivt problem, det är inte ett problem enbart i offensiven. Är det någonting som managern verkligen har påtalat vikten av under åren så är det att vi alla är ansvariga för allt."

"Var och en av oss är ansvarig för att laget ska göra mål och var och en av oss är ansvariga när laget inte gör mål. Så enkelt är det. 

"Det synsättet har fungerat bra för oss och vi kommer inte att frångå det. Jag är medveten om att kritiska röster kommer att höjas utifrån, det kan vara legitim kritik i det här fallet, men de kommer troligtvis att peka ut en lagdel eller en särskild spelare som de anser borde göra det bättre. Det är inte så vi själva kommer att hantera det."

"Vi ser alltid efter lösningar kollektivt för hur vi kan bli bättre som lag. Allt annat skulle gå emot allt som den här klubben och laget står för."

"Vi kommer heller inte att låta oss följa med i negativiteten som verkar vara ofrånkomlig från vissa håll när någon av de större klubbarna inte vinner under en period. Det är inte helt nattsvart."

"Vi är i mitten av januari och vi har endast förlorat två matcher. Vi har varit utan några toppspelare på grund av skador och vi är fortfarande med i racet om att vinna Premier League. Vi har endast släppt in två mål på fem matcher. Vi har sett hur unga spelare kommit in i laget och visat sina kvaliteter medan flera seniorspelare har spelat på ovana positioner."

"Detta är saker man kan bygga vidare på, men för att kunna göra det är det av yttersta vikt att vi tar till oss de lärdomar som jag nämnde tidigare. Vi måste vara mer kliniska framför mål, fatta bättre beslut i den sista tredjedelen, ge våra anfallare bättre stöd, spela med självförtroende och en tro på oss själva hela tiden. Vi måste komma ihåg de kvaliteter som har hjälpt oss tidigare."

"För att upprepa - detta ansvar ligger på oss alla."

"Vad vi inte får glömma är dock att våra motståndare kommer att göra allt de kan för att göra saker och ting så svåra som möjligt för oss, det kommer med all säkerhet vara fallet ikväll."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer