Klopp: Vi måste förtjäna att vinna

Bild till nyheten Klopp: Vi måste förtjäna att vinna
I matchprogrammet inför Burnley skriver Jürgen Klopp om hur laget tar sig an utmaningarna som följer av en period av sämre resultat.

De regerande mästarna får under torsdagskvällen en ny möjlighet att återvända till vinnarspåret när Burnley kommer på besök till Anfield.

"Vi måste förtjäna rätten att vinna genom rätt inställning. Det är vad allt handlar om. Jag ser fram emot att se mina grabbar ta sig an den utmaningen," skriver manager Jürgen Klopp i matchprogrammet.

"Vi kommer till match och mycket av fokus ligger på vår form under den senaste tiden, vilket jag förstår. Det är helt OK att frågor ställs. När man är priviligerad nog att jobba för den här klubben så vet man att var och en av prestationerna kommer att granskas under lupp. Att det finns sådant intresse för oss är ett privilegium och det är en press som vi bör omfamna."

"För vår egen del, även om det ställs många frågor utifrån, så får vi inte bli distraherade. Vårt fokus ligger på lösningar. Vi är vår egna lösning. I denna stund är det mitt jobb att se till att vi hittar ett sätt."

"Jag har fått legitima frågor efter julperioden som många handlade om att 'hitta tillbaka till där vi var tidigare.' Jag kanske själv har uttryckt mig liknande, jag vet inte med säkerhet."

"Men det är egentligen inte lösning. Inställningen för oss är alltid att titta framåt, inte bakåt. Att helt enkelt återvända till det som varit, oavsett hur bra det var, kommer inte att vara tillräckligt i en sådan här konkurrenskraftig liga."

"Vi har några grundläggande principer när det gäller hur vi tar oss an vårt jobb och vi måste hålla fast vid dem. De handlar bland annat om mod, ödmjukhet genom att försöka att jobba hårdare än din motståndare, intensitet och att offra sig för laget. Dessa saker är fortfarande en viktig del av det vi gör."

"Detta lag hittar en lösning. Det har de gjort på regelbunden basis under de senaste åren och de kommer att göra det igen nu och i framtiden. Vi är i en tuff period - det går inte att komma ifrån - men vi ser det som en möjlighet. Det är ännu en utmaning som vi kan ta oss an."

Källa: Liverpoolfc.com.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer