Status på Matip och Jota

Bild till nyheten Status på Matip och Jota
Jürgen Klopp kom med positiva besked vad gäller Joel Matips skadestatus under onsdagens presskonferens. Diogo Jota är dock fortfarande några veckor från comeback.

Joel Matip har inte spelat sedan han tvingades kliva av planen mot West Bromwich till följd av en ljumskskada. Han gick en kamp mot klockan för att bli spelklar till i söndags när Manchester United stod för motståndet, en kamp som han dock förlorade. 

Mittbacken sågs dock träna tillsammans med laget redan i slutet av förra veckan och idag, onsdag, kom Jürgen Klopp med beskedet att Matip nu tränar fullt.

– Joel är tillbaka i full träning. Nu måste vi fatta ett beslut (inför matchen mot Burnley), sa tysken på sin presskonferens.

Att Matip ser ut att vara redo för spel är en stor boost för Liverpool som i söndags ställde upp med två mittfältare i mittlåset.

Det är många som längtar efter Diogo Jota med tanke på den svaga offensiva form som laget visat upp på senaste tiden. Klopp fick även en fråga om anfallarens skadestatus.

– Diogo är fortfarande några veckor bort, jag vet inte exakt, men han kommer inte spela inom en eller två veckor, var managerns besked.

Jota skadade knät i Champions League-matchen mot Midtjylland i december. Klopp har tidigare konstaterat att det var en rejäl smäll som portugisen åkte på men att det lyckligtvis inte behövde genomföras någon operation.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer