– Vi måste jobba hårdare

Bild till nyheten – Vi måste jobba hårdare
Gini Wijnaldum erkänner att det känns konstigt när saker och ting inte flyter på lika bra som tidigare och menar att det som krävs för att hitta tillbaka är hårt arbete.

Liverpool var i fin form inför jul då de bland annat körde över Crystal Palace med 7-0, men sedan dess har det börjat hacka rejält i maskineriet.

Sedan krossen på Selhurst Park har det endast blivit en seger - mot Aston Villas U23 i FA-cupen. I ligaspelet har laget spelat ihop tre poäng och endast mäktat med ett mål på fyra matcher.

– Det känns konstigt, men det är sådant här som kan hända, säger Gini Wijnaldum till Liverpoolfc.com.

– Vad vi behöver göra nu är att försöka behålla självförtroendet för att kunna vända på detta. Vi har visat tidigare att vi har kvaliteten som krävs för att vända den här trenden.

– Det som gäller nu är att vi måste jobba hårdare, ännu hårdare än tidigare. Andra lag blir ständigt bättre. De analyserar oss och gör det svårt för oss. Det vi måste göra är att jobba ännu hårdare för att skapa chanser och göra mål.

– Jag tror att folk har vant sig vid att se oss göra många mål, vilket vi också visade mot Crystal Palace. Men detta är Premier League: lagen är riktigt duktiga och de blir bättre för varje år som går. Med tekniken som finns kan man analysera sina motståndare väldigt bra, vilket leder till att det blir svårare för oss att göra mål.

– Men vi har trots allt kvaliteten för att kunna göra det ännu svårare för dem att stoppa oss från att göra mål. Vi måste jobba hårt, försöka att behålla vårt självförtroende och göra vad vi gjort tidigare.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer