– Hoppas folk kan förstå skillnaden

Bild till nyheten – Hoppas folk kan förstå skillnaden
Jürgen Klopp var passionerad i sitt svar när han fick frågan om diskussionerna som förs kring spelarnas målfiranden.

Under de senaste veckorna har det skett en ökning av spridningen av coronaviruset bland Premier League-klubbarna. Flera matcher har flyttats fram till följd av stora smittoutbrott i några av trupperna. Detta har lett till diskussioner inom Premier Leauge om hur situationen ska hanteras och ett av förslagen som nämns mest frekvent är att dra ned på kontakt mellan spelarna vid målfiranden.

Jürgen Klopp gav sin syn på saken under presskonferensen inför mötet med Manchester United.

– Vi måste försöka, men jag vet själv hur svårt det är, jag har själv spelat. Men vi alla är medvetna om situationen. Grabbarna har än så länge gjort ett fantastisk jobb vad gäller disciplinen.

– Jag vet att de kommer att göra sitt bästa att fira på ett ansvarsfullt sätt. Men det är instinktivt, så det är svårt. Fotboll är en känslofylld sport. Vad vi inte bör glömma är att dessa spelare testas två eller tre gångar i veckan. 

– Vi alla önskar att vi hade större kunskap om viruset. Vi får information steg för steg. Vi har spelat under pandemin i 6-7 månader nu, vi har firat och ingenting har hänt. 

– Vi testas 2-3 gånger i veckan, men vi vet att folk kan smittas. Det har hänt när de lämnar bubblan av privata skäl eller landskamper. Hos oss har det aldrig spridit sig. Vi håller avstånd. Målfiranden har nog varit det enda som sett ut som vanligt. Om någon säger att vi måste ändra beteende på grund av att vi är förebilder och att människor kan tänka "om de får kramas så kan väl jag kramas," ja då har vi problem. Men jag hoppas att folk är smarta nog att förstå skillnaden mellan de som testas hela tiden eller de som inte testas. 

– Jag måste skrika på våra lagmöten eftersom att vi sitter i ett så stort rum. Vi gör vad vi kan. Våra byggnader är ständigt kalla eftersom att vi har dörrarna öppna hela dagarna. Jag förstår diskussionen och jag har egentligen inga konkreta lösningar, men det skulle skapa andra problem om vi måste sluta spela nu. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer