Kan hemmadebutera på söndag

Bild till nyheten Kan hemmadebutera på söndag
Thiago Alcantara har ännu inte spelat på Anfield sedan övergången till Liverpool i somras.

Thiago Alcantaras framtid var sommarens stora snackis, så när han blev spreds en känsla av eufori bland Liverpoolsupportrar världen över. Trots att mittfältsstjärnan visat glimtar av sin kvalitet har det dock inte alls blivit den start på karriären i den röda tröjan som hade önskats. 

I princip omedelbart efter att övergången från Bayern München genomförts testade Thiago positivt för Covid-19 och i höstens möte med Everton skadade han knät allvarligt efter en elak satsning av Richarlison. Först i december kunde han göra comeback med ett inhopp mot Newcastle. Därefter har han spelat mot Southampton och Aston Villa.

Spanjorens framträdanden för Liverpool så här långt har kommit mot Chelsea, Everton, Newcastle, Southampton och Aston Villa. Gemensamt för dessa matcher är att alla varit på bortaplan, vilket innebär att han ännu inte fått göra debut på Anfield. 

På söndag bör debuten dock bli av. Ligaledande Manchester United gästar Anfield och det är osannolikt att han inte skulle få någon speltid. 

Thiago pratade om sina erfarenheter av Anfield i samband med att han skrev på kontraktet i somras.

– Första gången jag var på Anfield så var jag fem eller sex år gammal. Min pappa spelade mot Liverpool med Celta Vigo. Jag tror att det var i UEFA-cupen, sa han till Liverpoolfc.com.

– Andra gången jag var här så spelade vi oavgjort (med Bayern München). Vi hade inte planerat att spela så defensivt som vi gjorde, vi hatade att försvara i så långa perioder, men de var bättre än oss och vi tvingades att anpassa oss. Den matchen var fantastisk att spela här. 

– Jag har aldrig varit ett riktigt fan av någon klubb, jag har varit ett fan av fotbollen, men jag blev förvånad över människorna här, sättet de lever fotboll. Det var verkligen speciellt. 


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer