Kraftig nedgång i intäkter

Bild till nyheten Kraftig nedgång i intäkter
Precis som väntat har coronapandemin lett till att intäkterna för fotbollsklubbar minskat rejält, så även för Liverpool.

Liverpool tog i somras hem Premier League-titeln för första gången på 30 år. Under ett normalt år hade de stora framgångarna lagt grunden för ett fint ekonomiskt år, men på grund av coronapandemin ser verkligheten helt annan ut för tillfället.

Mirror återger i en artikel en rapport från KPMG som visar att Liverpool ser ut att gå £42M back under det gångna räkenskapsåret till följd av pandemin, vilket är en nedgång på åtta procent jämfört med det tidigare räkenskapsåret. Matcher utan publik är något som slagit hårt mot klubbarna.

– Innan coronapandemin hade nästan alla regerande mästarna i Europas toppligor en stabil ekonomisk tillväxt, men den senaste säsongen har varit oroväckande för alla, citeras KPMG:s Andrea Sartori.

– Coronapandemin leder till frågetecken kring om fotbollens ekosystem är finansiellt gångbart. Hela fotbollens framtid är skör.

– Redan innan pandemin präglades klubbarnas ekonomi av växande spelarlöner, övergångssummor och agentutbetalningar. Till följd av coronakrisen måste nu fotbollsklubbar hantera likviditetsproblem.

För Liverpools del handlar ned negativa ekonomiska utvecklingen också om det faktum att de misslyckades att ta sig längre än till åttondelsfinal i Champions League. Avancemang längre i turneringen hade genererat stora summor TV-pengar.

Liverpool väntas presentera sina siffror från detta räkenskapsår inom de kommande månaderna.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer