Gini: Vi vill vinna FA-cupen

Bild till nyheten Gini: Vi vill vinna FA-cupen
Gini Wijnaldum har siktet inställt på att addera en FA-cuptitel till meritlistan.

Gini Wijnaldum har vunnit Premier League, Champions League, klubblags-VM och Supercupen under sin tid i Liverpool. Nu berättar han om en önskan att även segra i den anrika FA-cupen.

– Vi sa i början av säsongen att vi ville utmana om allt, säger nederländaren till Liverpoolfc.com.

– Självklart är det svårt att spela alla matcher med det starkaste laget eftersom att det är så många matcher varje säsong, särskilt nu. Man måste rotera ganska mycket.

– Men jag tycker att vi gjorde det bra (mot Villa) och förhoppningsvis kan vi göra det även i nästa runda - detta är en turnering vi vill vinna. Vi har vunnit mycket, men FA-cupen har vi inte vunnit, så nu vill vi göra det.

Liverpool avancerade till cupens fjärde runda genom att besegra ett väldigt ungt Aston Villa-lag.

– Det var en svår match sett till att alla utifrån förväntade sig att vinna den med många mål.

– Det är inte lätt, särskilt inte när man möter ett lag som inte har någonting att förlora och ger absolut allt de har, det gör det svårare.

– Vi är medvetna om att vi mötte ett U23-lag, men det var en utmaning. Jag tror att alla i vårt lag hellre hade mött seniorlaget, men med tanke på omständigheterna var det inte möjligt.

Efter en svag första halvlek och ett 1-1-resultat i paus växlade Liverpool upp och vann tillslut med 4-1.

– Vi behöll lugnet i omklädningsrummet. Vi sa att vi inte kan tappa självförtroendet, vi hade skapat chanser utan att ta vara på dem. Sedan var det ett välförtjänt mål för dem eftersom att vi inte försvarade särskilt bra.

– Det är så det fungerar, om man inte försvarar bra så blir man straffade. Det är sådan som kan hända mot vilket lag som helst, så vi pratade ihop oss i paus och gjorde lite förändringar.

På måndag får Wijnaldum och Co. veta vilka som blir motståndare i nästa runda. 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer