– Vi borde ha visat ut Pickford

Bild till nyheten – Vi borde ha visat ut Pickford
Domaren Michael Oliver erkänner att domarteamet begick ett stort misstag när de lät Jordan Pickford spela vidare i Merseyside-derbyt i höstas.

Michael Oliver har låtit sig intervjuas av Daily Mail om hur det är att vara domare. En situation som diskuteras är Jordan Pickfords tackling på Virgil van Dijk som innebar att mittbacken troligtvis inte kan spela igen förrän i säsongens absoluta slutskede, om ens det.

Pickford undslapp bestraffning för tacklingen, något som Oliver erkänner var ett felaktigt beslut.

– Det var en stor och intensiv match. Assistenten meddelade om offside, men höll ned flaggan, som vi ska göra denna säsong, och då kom Jordan ut mot Virgil, säger Oliver.

– Tanken var omedelbart att det inte kunde vara straff eftersom att det var offside. Därför tittade vi på offsiden först, så jag gav besked till videodomarna att jag tänkte döma straff om det var onside.

– Jag har sett det så många gånger. Jag tror inte att Pickford gjorde någonting annat än att göra sig större, men han gjorde det på fel sätt, som skadan har visat. 

Efter tacklingen spenderade David Coote, VAR-domare, lång tid på att avgöra om det var offside eller ej. Pickfords tackling glömdes i den processen bort.

– Ingen av oss tänkte så mycket på tacklingen som vi borde ha gjort. Vi skulle ha dömt offside och samtidigt visat ut Pickford. Jag var överraskad över hur lite kommentarer det kom från spelarna om ett rött kort. 


28 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer