Rapport: Seger trots svag inledning

Bild till nyheten Rapport: Seger trots svag inledning
Efter en svag första halvlek växlade Liverpool, anförda av en spelglad Thiago, upp och tog en säker och väntad seger mot ett ungt Aston Villa-lag.

Liverpool inledde starkt och gjorde matchens första mål redan efter fyra minuter när Sadio Mané nickade in Curtis Jones inlägg från höger.

0-1:

Det som såg ut att kunna bli en rejäl överkörning med tanke på nivåskillnaden i de båda lagen och det tidiga ledningsmålet blev dock en jämn tillställning i första halvleken. Aston Villa stod emot bra defensivt och lyckades till och med kvittera till 1-1 precis innan halvtidsvilan när Louie Barry mycket enkelt löpte ifrån Rhys Williams och placerade bollen bakom Kelleher.

1-1:

I den andra halvleken växlade Liverpool dock upp och kunde, till stor del med hjälp av inbytte Thiago Alcantaras kvaliteter och även Xherdan Shaqiris kreativitet, gå upp till en ledning med fyra mål mot ett. Wijnaldum, Mané och Salah var de som såg till att utöka ledningen.

1-2:

1-3:

1-4:

Det blev inga fler mål i matchen. Liverpool avancerar till nästa runda och på måndag får de veta vilka som blir motståndare när lottning för både nästa och nästnästa runda genomförs.

FA-cupen

Aston Villa - Liverpool 1-4 (1-1)

Målen: (4) 1-0: Mané (Jones), (41) 1-1: Barry (Callum Rowe), (60) 1-2: Wijnaldum (Minamino), (63) 1-3: Mané (Shaqiri), (65) 1-4: Salah (Shaqiri)

Domare: Craig Pawson