Påminner klubbarna om coronaprotokollen

Bild till nyheten Påminner klubbarna om coronaprotokollen
Premier League inför krav på munskydd på avbytarbänken och sätter stopp för tröjbyten efter matcherna.

Antalet coronasmittade inom Premier League har ökat rejält under de senaste veckorna. Nu har Premier League i ett meddelande till samtliga klubbar påmint om coronaprotokollen som finns för att ligans verksamhet ska kunna genomföras så säkert som möjligt, det skriver Telegraph.

I meddelandet, som skickades till klubbarna under fredagen, skriver Premier League bland annat att samtliga spelare som befinner sig på avbytarbänken i samband med matcher måste bära munskydd. De spelare som värmer upp, blir intervjuade och självklart de som är ute på planen slipper ha munskydd.

Ligan vill heller inte se kramar eller handskakningar vid målfirande. Att byta tröjor med varandra är i halvtid eller efter matcherna är nu förbjudet.

Premier League hotar även att straffa de spelare som bryter mot landets coronaregler om inte klubbarna själva straffar dem. Det har varit flera uppmärksammade händelser i samband med julfirandet, bland annat så sågs Tottenhams Giovani Lo Celso, Erik Lamela och Sergio Reguilon samt West Hams Manuel Lanzini fira tillsammans i ett stort sällskap.

De klubbar som är med om coronautbrott i truppen kommer att undersökas av Premier League och riskerar att straffas om det visar sig att de inte har följt reglerna.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer