Senaste nytt inför Aston Villa

Bild till nyheten Senaste nytt inför Aston Villa
Jürgen Klopp har mött pressen inför fredagens FA-cupmatch mot Aston Villa. Här kan du se presskonferensen i sin helhet samt en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Gini Wijnaldums situation:

– Jag har ingenting att säga, jag tror att jag har sagt allt jag kan säga om det. Jag gillar spelaren och personen. Det är varken bra eller dåliga nyheter, om det hade fattats ett beslut så hade ni varit medvetna om det.

Om eventuella mittbacksköp:

– Jag kan inte helt och hållet utesluta att vi köper en mittback, men det är inte troligt. Situationen är tuff för samtliga, även för fotbollsklubbar.

– Om världen hade varit på en normal plats, så att säga, där vi hade tre skadade mittbackar, hade man agerat då? Ja, definitivt. Men vi är inte i en sådan situation nu, så jag vet inte om någonting kommer att hända eller ej.

– Vi måste ta oss igenom detta.

Om vikten av ett resultat mot Aston Villa:

– Det är viktigt. Det är FA-cupen, vi har inte gått så långt i den turneringen tidigare, vi har inte haft de lättaste lottningarna och nu ska vi möta Villa.

– Vi har alltid tagit det på allvar och det gör vi även denna gång, men vi kan inte glömma hur intensiv period vi befinner oss i just nu. 

– Det viktigaste är att vi försöker att vinna fotbollsmatcher. Vad gäller momentum så hjälper varje seger, så vi ska försöka att vinna.

Om Naby Keita:

– Han är snart tillbaka, men inte till Villa-matchen.

Om Alexander-Arnolds form:

– Om man presterar på så hög nivå som Trent har spelat på under de senaste åren så är det normalt att det blir extra tydligt när han, i den här matchen, inte gjorde sin bästa insats. 

– Han vet att det inte var hans bästa match, det vet vi också. Det finns förklaringar för varför det sett ut som det gjort denna säsong, även om han gjort det bra i perioder och att han hjälpt oss mycket. Anledningen är att han inledde säsongen med att smittas av coronaviruset och hade därefter en skada.

– Nu måste han hitta tillbaka till toppformen igen, vilket kommer att hända inom en snar framtid.

Om formsvackan var väntad:

– Vi väntade oss inte att det skulle hända och vi gillar det inte, men det är osannolikt att sådana här saker inte händer. Det började med bra matcher som vi inte vann, vi har egentligen inte spelat så många dåliga matcher, vi har skapat mycket och har mycket bollinnehav, men vi har saknat skärpa i sista tredjedelen.

– Vi har vunnit två av de senaste sex matcherna med tre kryss och en förlust, det är inte den standarden vi förväntar oss. Ligan är för konkurrenskraftig för att man ska ha råd att gå ned lite i kvalitet. 

Om Minamino: 

– Han är i bra form, han har utvecklats bra och vant sig vid intensiteten. Han har tagit stora kliv. Han spelade senast mot Crystal Palace och vi har inte vunnit sedan dess, så vi bör nog fundera på att spela honom.

Om Diogo Jota:

– Det är fortfarande lång tid kvar för honom, han är några veckor ifrån att återvända i lagträning. Det var en rejäl skada. 

Om Joel Matip kan vara fit mot United:

– Vi försöker och jobbar för det. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer