– Vill vara unika i spelet utan boll

Bild till nyheten – Vill vara unika i spelet utan boll
Pep Lijnders berättar om hur Liverpool tänker kring spelet utan boll och hur spelarna bör agera när de tappat den.

Pep Lijnders har medverkat i Graham Hunters podcast The Big Interview. Jürgen Klopps högra hand diskuterar bland annat hur de på träning lägger mycket tid på spelet utan boll.

– Det är när vi inte har bollen som vi vill vara unika jämfört med de andra lagen. Det är i de 30 procenten av tiden där vi inte har bollen vi ska dominera genom kontringspress och press, oavsett om det är vid en inspark eller ett inkast.

– Vi vill anfalla med frihet och ska vi kunna göra det måste vi veta att vi vinner tillbaka bollen snabbt om vi tappar den. Vi fokuserar konstant på dessa 30 procent på träning och spelarmöten.

– I det ögonblicket man kontrar så vill man se till att motståndarna bli oorganiserade. 

Det finns ingen tid för besvikelse vid ett bolltapp.

– Man kan inte vara besviken över att man tappat bollen, allt måste handla om att vinna tillbaka den.

– Det är en chans att skapa en ny situation, genom att vinna tillbaka bollen och använda den. Man kan få spelare att tänka på det här sättet eftersom att de själva verkligen tror på det.

– Om någon tappar bollen på träningsplanen kan de höra oss ända bort i Manchester. Då får den som tappat bollen tydliga besked om att vinna tillbaka den snabbt.

Lagkapten Jordan Henderson anammar verkligen kaptensrollen under träningarna.

– Han ropar högt när det slås bra passningar och när bollen måste återerövras. Detta lag består av stora personligheter, därför kan vi också slå tillbaka i motgång.

– Jordan Henderson är motorn i laget, han är den rutinerade ledaren som föregår med gott exempel. Han är länken mellan Jürgen och laget. Han har blivit väldigt mycket bättre. Han är väldigt ödmjuk och stark. Sättet han hanterar omklädningsrummet på är unikt. Han gör mitt liv så mycket enklare.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer