– Mittbacksköp ett måste för titeln

Bild till nyheten – Mittbacksköp ett måste för titeln
Jamie Carragher tror att Liverpool kommer att få stora problem att försvara ligatiteln om de inte agerar på transfermarknaden.

När Jordan Henderson och Fabinho bildade mittlås mot Southampton var de den 10:e mittbackskombinationen på 17 ligamatcher för Liverpool.

Med Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip på skadelistan har nu Jürgen Klopp en möjlighet att värva in förstärkning då januarifönstret öppnat. Jamie Carragher tror att det är en nödvändighet om laget ska kunna försvara sin ligatitel.

– Den senaste tidens resultat beror inte på defensiven, de släpper inte in mål till höger och vänster. Det är i offensiven problemet ligger, sa Sky Sports-experten efter matchen.

– Men när man går in till en match, det är nästan som när man har en målvakt som man inte riktigt litar på, alla är lite extra nervösa. Alla spelare är beredda på att det hela tiden kan hända någonting.

– Glöm Van Dijk och Joe Gomez, de är borta. Jag anser att det allra viktigaste är att Liverpool värvar någon i januari. 

– Det faktum att Jordan Henderson spelade mittback hjälper inte de två grabbarna på bänken vad gäller självförtroende. Jag tror inte att de känner sig helt hundra när två mittfältare spelar i backlinjen. Henderson är ingen mittback, han hade problem i matchen, men han gjorde det ändå OK med tanke på att det inte är hans naturliga position.

– Jag sa det inför matchen, Southampton måste ha blivit överlyckliga när de såg laguppställningen. 

– Jag kan inte se Liverpool vinna ligan om de inte värvar en mittback. Jag sa det redan efter Everton-matchen, utan Van Dijk blir det tufft. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer