Lånekollen: Halva säsongen spelad

Bild till nyheten Lånekollen: Halva säsongen spelad
​Den första halvan av säsongen 2020/21 har bjudit toppar för vissa och dalar för andra av de elva utlånade Liverpoolspelarna.

I somras valde Liverpool att låna ut tolv spelare, men då Tony Gallachers kontrakt med Toronto FC löpt ut då säsongen i MLS är över så är det för tillfället elva stycken som fortsatt är ute på lån.

Harvey Elliott, Blackburn:

17-årige Elliott är den utlånade spelaren som haft den bästa säsongen så här långt. Han spelade direkt till sig en startplats i laget och har därefter levererat poäng på regelbunden basis.

Yttern har bjudit på både mål och assist, det kanske mest uppmärksammade målet var ett solomål mot Norwich.

Engelsmannen har överösts med beröm både från manager Tony Mowbray och lagkamrater. Mowbray har i intervjuer slagit fast att han säger till sina spelare att ge mycket boll till Elliott - ett stort ansvar sett till åldern!

På 17 matcher har det blivit fyra mål och fem assist.

Harry Wilson & Sheyi Ojo, Cardiff:

Championship-laget Cardiff såg i somras till att hämta in både Harry Wilson och Sheyi Ojo på lån. Det har visat sig vara smart business från den walesiska klubben då duon har visat fin form under första halvan av säsongen.

I truppen är det endast Keiffer Moore som noterats för fler mål. Wilson har visat sina kvaliteter och efter en utlåning till Premier League förra säsongen har han visat att han i The Championship kan vara en av de mest kreativa spelarna i ligan.

Marko Grujic, Porto:

Mittfältaren lämnade på lån till den portugisiska klubben i allra sista stund, trots att det fanns de som menade att det vore smart för Liverpool att behålla honom med tanke på den speciella säsongen med extra hektiskt matchande.

Det har inte varit den bästa hösten och vintern för Grujic som fått göra fler inhopp än starter. Sergio Oliveira och Mateus Uribe bildar ett mittfältspar som visat sig svårt att konkurrera med.

Taiwo Awoniyi & Loris Karius, Union Berlin

Det har varit en säsong av två helt olika karaktär för Awoniyi och Karius. Anfallaren har efter en lågmäld start fått större förtroende i den tyska klubben och gjorde fyra mål i slutet av året.

För Karius har det endast blivit ett enda framträdande, i förlustmatchen mot Paderborn i tyska cupen. Det spekuleras i att målvakten kommer att återvända till Liverpool nu i januari.

Ben Woodburn, Blackpool

Det såg länge ut att bli en utlåning till Nederländska Sparta Rotterdam för den unge walesaren, men istället blev det ett återseende med Neil Critchley i Blackpool.

Efter en bra start personligen, trots svaga resultat för laget, smittades Woodburn av Covid-19 och har efter tillfrisknandet haft svårt att ta en plats. Tolv framträdanden har det blivit totalt med noll målgivande passningar eller mål.

Kamil Grabara, Århus

21-åriga målvakten återvände till Danmark efter att ha spenderat halvan av 2019 i laget. Han har haft en säker startplats, men prestationerna har varit av varierande slag där han stått för flertalet misstag av den kostsammare sorten.

Adam Lewis, Amiens:

Lewis lämnade England för spel i Frankrike trots flertalet möjligheter att skriva på för engelska klubbar. Den unge vänsterbacken motiverade beslutet med att han ville utmana sig själv lite extra med en ny kultur och utan tryggheten att ha familjen nära till hands.

Det började bra för engelsmannen där han fick starta flera matcher, men efter ett tag förlorade han sin plats och på grund av skada missade han de sista sju matcherna för 2020.

Morgan Boyes, Fleetwood:

Mittbacken har endast fått förtroendet vid fyra tillfällen av tränaren Joey Barton. Det spekuleras därför i att han kommer att återvända till Liverpool denna månad.

Anderson Arroyo, Salamanca:

Ytterbacken har varit i Liverpool i två och en halv säsong nu men för många är det nog ett okänt namn då han på grund av svårigheter med arbetstillstånd inte fått chansen att spela i England.

Arroyo har inte gjort någon succé i den spanska andraligan. Efter att ha haft det tufft med speltiden under stora delar av hösten så fick han iallafall starta i lagets tre sista matcher för 2020.

Källa: Thisisanfield.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer