– Inte etablerad seniorspelare ännu

Bild till nyheten – Inte etablerad seniorspelare ännu
Curtis Jones har fått mycket speltid under säsongen men känner inte själv att han är en fullt etablerad spelare i seniortruppen ännu.

Curtis Jones inledde året 2020 på bästa möjliga sätt genom att avgöra ett Merseysidederby med ett drömmål. Därefter har han tagit stora kliv i sin utveckling och är idag en spelare som på allvar utmanar om en plats i startelvan.

– Jag har utvecklats mycket, men med tanke på vem jag är idag och den spelare jag tror att jag kan bli så skulle jag inte säga att jag är en etablerad seniorspelare ännu, säger Jones till Liverpoolfc.com.

– Spelare som Mo, Sadio, Herdo - det är den typen av spelare som jag anser vara etablerade spelare, de vet att de kommer att spela vecka in och vecka ut. För mig handlar mycket om att samla på mig erfarenhet.

– Det har varit en del skador vilket har lett till att jag fått chansen och jag har tagit till vara på möjligheten jag fått. Men spelare är påväg tillbaka nu så jag måste fortsätta att prestera bra för att ge managern och staben någonting att fundera över, förhoppningsvis kan jag vara en del av truppen och laget.

För Jones och hela laget i stort var insatsen mot West Bromwich senast inte tillräckligt bra. Särskilt den andra halvleken var väldigt svag från de rödklädda.

– Jag skulle säga att jag själv och laget visste precis hur de skulle spela. Vi visste att de skulle sjunka ned djupt och vi visste att det skulle vara frustrerande. Men i den andra halvleken tycker jag att vi spelade på ett sätt som passade dem, vi tillät dem bli mer självsäkra vilket innebar att de anföll lite mer och skapade fasta situationer. 

– Oavgjort var nog ett rättvist resultat, men jag vet att vi måste göra det så mycket bättre.

Nu väntar ett möte med Newcastle och en chans att studsa tillbaka.

– Ja, matchen (mot West Brom) kändes som en förlust för oss. Så nu måste vi studsa tillbaka snabbt och tänka på Newcastle.

– Matcherna duggar tätt nu, det är var tredje dag, var fjärde om vi har tur! Om man haft en lite sämre insats så kan man ställa det till rätta snabbt. 

Matchen på St. James' Park är årets sista för Liverpool. Jones reflekterar över sitt fotbollsår.

– Jag har haft en bra period med mycket speltid. I förra matchen gjorde jag några misstag, men som spelare gillar jag att ta risker. Jag kanske tog en risk i fel läge, men jag är ung och lär mig hela tiden. Jag kommer att studsa tillbaka.

– Som lag har vi haft ett bra år, vi är i toppen av tabellen och förhoppningsvis kan vi avsluta det galna 2020 på ett bra sätt.

Den unge mittfältaren fick en fråga om sina mål för 2021.

– Det är svårt, jag har varit en del av laget länge nu så jag skulle nog inte säga att det är att få mer speltid eller så, det är inget jag kan säga någonting om nu med tanke på att jag får starta matcher och får hoppa in från bänken. 

– Nu skulle jag vilja addera fler mål och assist till mitt spel. Jag vill bli en spelare som kan göra avtryck, som kan hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill bli en betydande spelare för laget, vilket jag vet att jag kan bli. Det är målet för 2021.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer