– 100 matcher är väldigt speciellt

Bild till nyheten – 100 matcher är väldigt speciellt
Fabinho nådde i söndags upp till den fina milstolpen att ha gjort 100 framträdanden i den röda tröjan - nu hoppas brassen att det blir många fler.

Söndagens match mot West Bromwich gick inte som planerat för Jürgen Klopps mannar då de endast fick med sig en poäng trots massivt spelövertag. Trots det mindre smickrande resultatet var det ändå en speciell händelse för Fabinho som gjorde sitt framträdanden nummer 100 för Liverpool.

– Jag visste inte inför matchen att jag redan skulle göra min 100:e match, min tid här har gått väldigt snabbt - det är redan min tredje säsong och nu har jag spelat 100 matcher. Det är speciellt för mig, men jag är fortfarande hungrig efter mer, fler titlar och fler matcher. Jag försöker att jobba hårt för att uppnå vad jag tycker är viktigt för mig, säger brassen till Liverpoolfc.com.

– Det känns bra att ha nått upp till den här siffran. När jag kom till Liverpool ville jag uppnå stora saker och jag anser att 100 matcher är något väldigt speciellt.

– Liverpool är en berömd klubb på grund av supportrarna och den anrika historien. När man är en del av klubben och spelar på Anfield regelbundet så känner man verkligen vilken speciell känsla det är att spela inför supportrarna som skapar fantastisk stämning.

– När man är på utsidan kan man föreställa sig lite grann hur det måste vara, men när man verkligen upplever det hela så förstår man vilken speciell klubb detta är. Jag är lyckligt lottad som får chansen att spela för den här klubben.

För Fabinho är alla matcher på Anfield speciella, men det är en särskild match som sticker ut lite extra.

– Det är alltid speciellt att spela på Anfield inför supportrarna och med stämningen som är på arenan, man känner sig lyckligt lottad att spela här. Men om jag skulle välja en specifik händelse så skulle jag säga matchen mot Barcelona. 

– Efter matchen, när vi alla stod och sjöng "You'll Never Walk Alone* med supportrarna, det var ett otroligt ögonblick. Jag har sagt till mina vänner att om jag fick välja en match där supportrarna verkligen gjorde skillnad så skulle det vara den matchen. 

– Från första stund i den matchen var de vår tolfte spelare. Den känslostorm vi upplevde efter matchen var fantastisk.

Efter 100 framträdanden hoppas brassen på betydligt många fler.

– Jag känner mig hemma här. Jag är bra vän med alla spelare och har en bra relation med alla inom klubben. Jag trivs bra här.

– Det är redan 100 matcher, min tredje säsong i Liverpool. Allt har hänt så snabbt, det känns som att det är min första säsong. Jag njuter verkligen av att spela för Liverpool och för supportrarna. 

– Det är speciellt att spela för den här klubben och förhoppningsvis kommer jag att spela många fler matcher.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer