Siktet inställt på ny ligatriumf

Bild till nyheten Siktet inställt på ny ligatriumf
Fabinho pratar om rollen som mittbacksvikarie och om hur en andra Premier League-titel i rad skulle göra laget till ett av ligans bästa i historien.

Fabinho har varit en av Liverpools bästa spelare så här långt säsongen 2020/21. De fina prestationerna har kommit både från sin sedvanliga position på mittfältet, men också ett steg nedåt i planen som mittback i Virgil van Dijks och Joe Gomez frånvaro.

Virgil van Dijk var den förste att dra på sig en allvarlig knäskada. Fabinho visste redan då att det kunde komma att bli en del spel som mittback.

– Vi hade tre mittbackar just då, så jag visste att jag behövde vara förberedd. Managern hade sagt att vi kanske skulle behöva en fjärde lite längre fram, säger brassen till Daily Mail.

– När jag väl fick spela där så kändes det bra, jag var trygg i spelet och det blev lättare med tiden. När Virgil skadade sig så var det många som förväntade sig att jag skulle spela mittback ibland så de andra spelarna skämtade och sa "Fabinho 'the defender' är tillbaka."

– Jag var nervös till en början, men jag känner att jag växt in i rollen. 

Att tvingas vara utan en spelare av Van Dijks kaliber under en längre tid hade varit ett tungt slag för vilket lag som helst i världen.

– Virgil är den spelare som man verkligen inte hoppas ska bli skadad. 

– Förra säsongen spelade han i alla 38 ligamatcher. Han är aldrig trött, aldrig skadad och en som man alltid kan lita på. Han är en äkta ledare. Att förlora en spelare av den klassen kom som en chock. Vi var ledsna när det hände och ville inte tro att det var sant. Jag minns att jag följde rapporteringen kring det och hoppades att det inte stämde.

För att kunna prestera så bra som möjligt på mittbackspositionen har Fabinho försöka att lära av just Van Dijk och även Joel Matip.

– När jag först kom till Liverpool så studerade jag Joel Matip och hans sätt att försvara. Jag har pratat och lärt mig mycket av honom. Men sedan spelade jag också tillsammans med Virgil mot Chelsea, då pratade han mycket med mig om hur jag skulle positionera mig.

– Direkt efter skadan så sa han inte så mycket, men efter ett par matchen skickade han ett meddelande där han gratulerade mig för att jag gjort det så bra på planen. Det var kul att höra.

– Nu försöker jag att titta på matcher som han spelat för att snappa upp saker som han brukar göra, särskilt när det gäller passningsspelet. Jag skulle vilja spela mer som honom där.

– Han är den bästa i sin position så det är viktigt att studera hur han spelar.

Trots skadekrisen i mittförsvaret har Liverpool lyckats prestera på så pass hög nivå att de för tillfället toppar Premier League. Med förra säsongens triumf nära i minnet slår Fabinho fast att en andra titel i följd skulle vara mycket, mycket speciell.

– Det här laget kommer att bli ihågkommet för hur bra vi spelar, kvaliteten i den fotboll vi presterar och för att vi vann titeln. Men att slåss om en andra titel och sedan vinna hade placerat oss än högre upp. Det hade inneburit att vi är med där uppe bland de bästa lagen i ligans historia.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer