Van Dijk hyllas av Beckenbauer

Bild till nyheten Van Dijk hyllas av Beckenbauer
En av de största försvarsspelarna genom tiderna menar att han inte kan se några svagheter hos Liverpools mittbacksbjässe Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk har sedan övergången till Liverpool presterat på så pass hög nivå att han idag anses vara en av världens allra bästa fotbollsspelare. Han har konkurrerat med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi om de finaste individuella priserna och är på god väg att skaffa sig statusen som en av de bästa försvararna i historien.

En som definitivt har den statusen är Franz Beckenbauer som bland annat vann fem Bundesligatitlar, tre Europacup-titlar och en VM-titel. Han vann även Ballon d'Or två gånger. Nu har den tyske legendaren gett sin syn på Van Dijk, och han håller inte tillbaka.

– Rollen som libero existerar inte längre, men med sättet som han spelar sin fotboll på så har Virgil van Dijk verkligen imponerat på mig, säger Beckenbauer enligt Thisisanfield.com.

– Jag började ta notis om honom i Liverpool och i det nederländska landslaget. Han har en styrka och egenskaper som är väldigt imponerande.

– Han visar upp kvaliteter på alla plan. Jag ser inga svagheter hos honom. 

– Vid en första anblick, på grund av hans storlek, kan man tro att han saknar snabbhet och rörlighet, men så är inte alls fallet. Han är rörlig och kan läsa spelet bra. Jag älskar den spelaren.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer