Bäst målskillnad trots svag start

Bild till nyheten Bäst målskillnad trots svag start
Efter 7-2-förlusten mot Aston Villa låg Liverpool långt ned i tabellen vad gäller målskillnad - nu har de vänt på skutan och är det lag med allra bäst sådan.

Liverpool har spelat ihop en fyrapoängsledning i Premier League ned till ligatvåan Leicester och firar jul som ligaledare för tredje året i följd. 

Då titelstriden ser ut att bli betydligt jämnare än förra säsongen kan det även vara värt att notera Liverpools vändning när det gäller målskillnaden, som kan visa sig bli avgörande om det blir rejält jämnt hela vägen till sista omgången.

I början av säsongen, efter den genanta förlusten på Villa Park med sju mål mot två hade Jürgen Klopps mannar 11-11 i målskillnad, vilket var en målskillnad som var tionde bäst i ligan. Samtliga lag på övre halvan hade positiv målskillnad, förutom Liverpool.

2-2-matchen mot Everton innebar att målskillnaden var 13-13 och då hade faktiskt "The Reds" släppt in flest mål i ligan tillsammans med West brom. Även om laget ständigt varit med i tabelltoppen så har de under de senaste veckorna också sett till att förbättra målskillnaden - och det rejält.

De noterbara segrarna som hjälpt laget att få vad som idag är den bästa målskillnaden i hela ligan är 3-0 mot Leicester, 4-0 mot Wolverhampton och självklart 7-0-krossen på Selhurst Park mot Crystal Palace nu senast.

Efter 14 omgångar har nu Liverpool 17 plusmål (36-19) jämfört med Leicesters nio (26-17), Manchester Uniteds 7 (28-21, de har en match mindre spelad) och Evertons sex (25-19). Näst bäst är femteplacerade Chelsea med 15 plusmål (29-14). Manchester City, som brukar vara starka i denna kategori, har endast gjort 19 mål så här långt och med 12 insläppta innebär det en målskillnad på 7 plusmål.

Källa: Liverpool.no


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer