Hendo: Titelhungern fortsatt lika stark

Bild till nyheten Hendo: Titelhungern fortsatt lika stark
Liverpool prisskåp har under de senaste åren fyllts på med bland annat en Champions League- och en Premier League-buckla. Suget efter nya titlar är dock fortsatt enormt, menar lagkapten Jordan Henderson.

Jordan Henderson har varit med och tagit Liverpool tillbaka till den absoluta världstoppen. Förra säsongen vann laget klubblags-VM, Supercupen och Premier League medan Champions League-titeln säkrades året dessförinnan.

– Jag är inte mindre hungrig efter titlar, det kan jag lova, säger Henderson i en intervju med The Times.

– När man har fått känna smaken på det så vill man känna den igen. Viljan att vinna har alltid varit stark hos mig. När jag var ung och växte upp så hatade jag att förlora, det är en känsla som funnits med mig hela vägen från akademin i Sunderland till idag i Liverpool. 

– Mycket handlar om det jag gick igenom som barn. Jag gick alltid miste om saker. När jag var ung så ville en av mina goda vänner bli årets spelare. På akademin fanns det alltid någon bättre. När jag blev äldre så var det alltid någon som tog sig in i A-laget innan mig. Jag har försökt att motbevisa tvivlarna och försökt att visa att jag är kapabel att vara fotbollsspelare.

– Jag har varit dedikerad fotbollen i hela mitt liv. Jag har haft rätt människor runtomkring mig med vänner, familj, fru och lagkamrater.

Henderson känner att han fått mycket hjälp av sina lagkamrater under karriärens gång.

– Det var ett gäng fina grabbar som hjälpte mig mycket i Sunderland. Phil Bardsley, Anton Ferdinand, Dwight Yorke, Andy Reid. Jag lärde mig av dem, Roy Keane och Steve Bruce som manager och Kevin Ball från akademin.

– När jag kom hit så lärde jag mig mycket av Steven Gerrard, Jamie Carragher, Dirk Kuyt, Glen Johnson, Daniel Anger och Lucas Leiva. När jag tittar in i omklädningsrummet nu så är det helt otroligt vilka spelare, inte bara vad gäller talang utan även mentalitet. Jag kunde inte ha bett om bättre lagkamrater. De ger allt varje dag.

– De är också fina människor, som behandlar sina medmänniskor väl. De vill också göra skillnad ute på planen. Jürgen Klopp och staben är så viktig också. Sedan Jürgen kom så har jag förbättrat mig mycket som spelare, men även som person.

Mittfältaren får i intervjun en fråga om han känner att han är en underskattad spelare.

– Jag behöver inte höra från andra att jag är en bra spelare eller inte. Jag skulle inte ha kommit dit jag är idag om jag inte vore en duktig spelare. Det enda jag behöver är självförtroende och sedan tillit och respekt från spelarna och managern. Jag är inte intresserad av vad andra säger. 

– Jag ser inte på mig själv som en supporter ser på Sadio Mané, Mohamed Salah eller Trent Alexander-Arnold. Folk idoliserar dem. Jag är bara normal.

Mohamed Salah och Sadio Mané har mycket riktigt blivit superstjärnor idag. Henderson är mäkta imponerad av vad de båda har uppnått så här långt i sina karriärer.

– Jag ser på Sadio och Mo och med tanke på hur deras situation såg ut är det otroligt vad de har åstadkommit. När vi är i bassängen och simmar brukar Sadio säga att han lärde sig att simma eftersom att han bodde i en by vid vattnet, så han brukade gilla att bada. Jag ser på min resa och tänker att jag har varit väldigt lyckligt lottad. Jag kommer från en arbetarklassfamilj, men jag har aldrig upplev något av de sakerna som de två har varit med om i sina liv.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer