Salah-intervju som startat spekulationer

Bild till nyheten Salah-intervju som startat spekulationer
Mohamed Salahs intervju med AS, där han bland annat pratar om besvikelsen att inte få lagkaptensbindeln mot Midtjylland, framtiden på Merseyside och synen på Real Madrid och Barcelona, har satt fart på en del spekulationer kring anfallarens framtid.

Mohamed Salah har gjort en intervju med spanska AS som blivit väldigt uppmärksammad. I intervjun var det huvudsakligen två uttalanden som stack ut. Det ena var det faktum att han blev väldigt besviken över att inte fått vara lagkapten mot FC Midtjylland i Champions League och att hans framtid i Liverpool ligger i klubbens händer.

– Om jag ska vara ärlig så blev jag väldigt besviken. Jag förväntade mig att vara lagkapten, men det är managerns besutl, så jag accepterar det, sa egyptiern om Klopps val av lagkapten mot Midtjylland.

I intervjun fick han frågan om hur länge han ser sig stanna i Liverpool.

– Det är en svår fråga, men det jag an säga är att allt ligger i klubbens händer. Självklart vill jag sätta nya rekord här, alla rekord jag kan, men allt ligger i klubbens händer.

Även Barcelona och Real Madrid kom på tal.

– Jag tycker att Madrid och Barcelona är toppklubbar. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, men just nu är jag fullt fokuserad på att vinna Premier League och Champions League igen med min klubb.

Att Salah pratar med pressen på det här sättet är sällsynt och det har därför spekulerats vilt sedan intervjun publicerades under gårdagen kring varför han valt att göra det just nu. The Athletics Simon Hughes har satt sina tankar på pränt.

Hughes konstaterar att det var ett ovanligt beslut av Salah som vanligtvis är tillbakadragen när det gäller intervjuer. Han skriver sedan att intervjun bröt mot Liverpools policy och att det oftast är så att en spelare har en agenda i det fall att de gör en liknande intervju, särskilt när det är en spelare som brukar hålla sig i bakgrunden.

Salah är 28 år gammal och har två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt. Det nästa kontrakt han skriver på är troligtvis det mest lukrativa han kommer att få innan värdena på de efterföljande kontrakten kommer att minska. Just nu känner anfallaren 200 000 pund i veckan. 

Hughes skriver att det är presidentval i Barcelona nästa månad och att det finns mäktiga män i de sammanhangen som kommer att lova stora saker för att få huvudansvaret på Camp Nou. Real Madrid har länge varit på jakt efter Kylian Mbappe, men den spanska huvudstadsklubben har just nu större ekonomiska utmaningar än på länge.

Trots spekulationerna som uppstått efter Salahs intervju så menar The Athletic att Jürgen Klopp och andra viktiga personer i klubben inte har tolkat kommentarerna som ett tecken på frustration. Enligt Hughes hade det inte varit orimligt att Klopp bänkade anfallaren mot Crystal Palace för att visa vem som bestämmer, men detta ska inte vara fallet då tysken redan innan mötet med Tottenham i onsdags bestämt sig för att låta Salah vila en timme under lördagen.

Då Salah i intervjun är väldigt tydlig med att han vill sätta nya rekord i Liverpool och fortsätta att vinna titlar med klubben så är det ett bevis på att han just nu är på en plats där han kan realisera sina ambitioner. 

Många har tolkat Salahs kommentarer som en strategi för att komma bort från Liverpool, men det är minst lika troligt att Salah vill stanna i klubben under en lång tid framöver, enligt Hughes. Journalisten spekulerar i det faktum att egyptiern vill försäkra sig om att Liverpool vill behålla honom och att han väntar på ett nytt lukrativt kontraktserbjudande. 


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer