Snabbast upp till 600 mål

Bild till nyheten Snabbast upp till 600 mål
Mohamed Salahs andra mål mot Crystal Palace var lagets 600:e mål under Jürgen Klopp. Milstolpen uppnåddes på 288 matcher vilket är snabbast i klubbens historia.

Liverpool besegrade Crystal Palace med förkrossande marginal under lördagen och stärkte sitt grepp om förstaplatsen i tabellen. 

Förutom de tre poängen innebar storsegern också att Liverpool nu gjort 600 mål under Jürgen Klopps tid som manager. Enligt Ged Rea på Twitter så kom de 600 målen på 288 matcher, vilket är bäst statistik av samtliga managers i klubbens historia. Tidigare var Kenny Dalglish i topp på den listan då hans lag noterades för 600 mål i den 298:e matchen.

Jürgen Klopp var mycket glad över hur laget presterade på Selhurst Park.

– Det var hårt arbete. Crystal Palace hade många kontringar i den första halvleken och det krävdes att vi var där med en fot eller tå. De hade definitivt sina chanser, sa tysken efter matchen.

– Våra avslut i den första halvleken var väldigt precisa. Jag skulle inte säga att matchen var avgjort trots att vi ledde med 3-0 i paus, så vi behövde vara fortsatt koncentrerade i den andra halvleken. Det var utmaningen. Grabbarna lyckades dock att kontrollera matchen, göra fina mål och ta hem segern.

– Grabbarna är kapabla att göra sådana kvalitetsmål, men det händer inte varje vecka. Idag fungerade allt. Vi är inne i en väldigt intensiv period och grabbarna bör vara stolta över resultatet och prestationen.

Nu kan Liverpool fira jul i ligaledning.

– Det var det som var planen. Julen känns fortfarande långt borta trots att den är här nästa vecka. Jag hoppas att vi får en fin jul. Vi kommer att träna mycket. Säsongen är tyvärr inte över ännu. Vi har många matcher kvar att spela och vi måste se till att vara redo inför dem.

Källa: Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer