Fortsätter vara starka på hörnor

Bild till nyheten Fortsätter vara starka på hörnor
Liverpool ser ut att förbättra antalet mål på offensiva hörnor jämfört med förra säsongen, detta trots att bjässen Virgil van Dijk missat merparten av matcherna.

Liverpool tog i onsdags en tung trepoängare mot Tottenham efter att Roberto Firmino nickat in 2-1 i matchens slutskede. Målet kom till efter en hörna från vänster som slogs av Andy Robertson. 

Att ta vara på offensiva hörnor är något som Liverpool har varit bra på under de senaste säsongerna och den positiva trenden ser ut att fortsätta även i år. På de 81 hörnor som "The Reds" fått i Premier League denna säsong har 63 slagits in med direkta inlägg och fyra av dessa har lett till mål. Robertson har bidragit med två assist medan James Milner slog de två andra.

Med fyra mål på direkta hörnor har Liverpool en god chans att förbättra förra säsongens målskörd från denna typ av situation då de när säsongen var färdigspelad stod på sju stycken. Det vore en fin bedrift om de lyckas förbättra antalet hörnmål trots att Virgil van Dijk, som är ett ständigt hot på fasta situationer, redan har missat många matcher och kommer att missa många fler.

Robertson står alltså med två hörnassist så här långt 2020/21, något som han troligtvis är nöjd med med tanke på en intervju han gjorde inför säsongen där han påtalade just önskan om att kunna erbjuda ett vänsterfotsalternativ på hörnor.

– Ja, det var någonting som jag inte var så bra på tidigare, sa vänsterbacken till The Athletic om sina kvaliteter från hörnor.

 När jag slog hörnor förra säsongen så kunde jag i vissa fall knappt få upp bollen från marken. Jag vet inte varför. Det är någonting som jag jobbat med och vill visa folk som misstror att jag kan leverera.

– Jag tränade mycket på det under förra säsongen för att bli bättre. Jag vill addera ett vänsterfotsalternativ till laget från hörnor eftersom att det alltid var Trent eller Millie som tog dem. Jag försökte att ge oss ett nytt alternativ och nu tror jag att jag har lyckats. Jag slog in en fin hörna till Virg mot Leeds.

– Jag kan inte lova att jag inte kommer att slå en enda dålig hörna till i min karriär, självklart kommer jag att göra det, men om jag kan leverera bra hörnor på regelbunden basis så är jag nöjd. 

Andra källor: Liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer