– Detta är vårt gemensamma pris

Bild till nyheten – Detta är vårt gemensamma pris
Jürgen Klopp lyfter fram både sina tränarkollegor och spelare som vinnare efter att han tilldelats utmärkelsen som årets tränare 2020.

Jürgen Klopp blev för andra året i följd utsedd till årets tränare av FIFA. Tysken själv menar att han inte förväntade sig att vinna.

– Jag förväntade mig inte detta. Virg sa till mig senare att han också var förvånad! Jag var inte alls beredd på detta, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Vi har en gruppchatt där jag skrev att vi vann igen. Utan grabbarna hade detta inte varit möjligt. Jag jobbar i en fantastisk klubb där jag får allt stöd jag behöver. Vi alla kommer till jobbet varje dag med ett leende på läpparna, vilket gör det hela mycket lättare. 

– Jag har sagt flera gånger att jag inte är den största beundraren av dessa individuella priserna för tränare, men jag har lärt mig att jag tar hem priset för oss alla. Vi kan inte förändra proceduren, det är en som presenteras som vinnare, men detta är vårt gemensamma pris och jag är så stolt över det.

Klopp understryker det faktum att priset även går till de andra medlemmarna i tränarstaben.

– Detta är till dem också. Vi har lärt oss hantera sådant här. När vi vinner något som månadens manager, årets manager, veckans bästa insats eller något liknande så firar vi lite grann. Inte mycket, men vi samlas på kontoret och gläds åt framgången. Det påminner en om att den senaste matchen eller månaden inte var så tokig.

– Denna gång gäller det hela året, som inte varit något dåligt år. Som jag sa tidigare, utan dessa personer så vore jag ingenting. Det är en stor ära att arbeta tillsammans med dem. Jag kunde inte varit gladare över mina kollegor, mina vänner. 

Under kvällen presenterades även FIFA:s världselva där fyra Liverpoolspelare tog plats.

– Vi var den klubb med flest spelare representerade va? OK, vi fick lov att köpa Thiago för att vinna just den tävlingen... men det är vad jag kallar en smart affär! Det hela är ett bevis på hur vi utvecklats under åren. 

– Klubben mår bra just nu, det är helt klart. Vi har för många skador för tillfället, men då och då kan vi trots allt leverera fina prestationer och vinna matcher.

– Jag är stolt och jag hoppas att supportrarna är stolta över att vi har dessa klasspelare i klubben. När jag fick höra hela elvan så sa jag att sju av dem inte skulle platsa i mitt lag! Vi är verkligen lyckligt lottade att ha så många duktiga fotbollsspelare runtomkring oss.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer