Bobby avgjorde... igen

Bild till nyheten Bobby avgjorde... igen
Det lyfts ofta kritik mot att Roberto Firmino i relation till andra "nior" inte gör tillräckligt många mål. Vad som kanske inte nämns lika ofta är vikten av de han faktiskt gör. Igår var nämligen tionde gången han avgjorde en Premier League-match för Liverpool.

Det sjungs ju att vi ska ge bollen till "Bobby" och så kommer det bli mål. Och även om så inte alltid är fallet, så är det inte helt sällsynt att han kliver fram när det verkligen behövs. 

Igår var nämligen den tionde gången som vår "number nine" klev fram och bidrog med det avgörande målet i en Premier League-match - och faktiskt tredje gången på drygt två år som han sänkte just Tottenham. 

Det är statistik-twittraren Andrew Beasley som har sammansatt en lista över matcherna som Roberto Firmino avgjort till Liverpools favör genom sina avgörande mål. 

Där han kanske inte är målsprutan som gör 4-0 och 5-0 när laget redan leder stort börjar han mer och mer utkristallisera sig till spelaren som sparar sina mål till när de verkligen behövs. 

Vid åtta tillfällen sedan våren 2017 har han gjort 2-1-målet i en Premier League-match för Liverpool, där detta sedan också blivit slutresultatet. Han har även varit ensam målskytt vid två 1-0 segrar, mot WBA 2017 och mot Spurs i januari.

Totalt har Liverpool noterats för 50 uddamålsegrar i ligaspelet sedan Jürgen Klopp anslöt och Roberto Firmino har alltså avgjort 20% av dem.

Observera att gårdagens seger var första gången han avgjorde en PL-match på hemmagräs.

Bobbys alla avgöranden:

2017, Stoke-Liverpool 1-2
2017, WBA-Liverpool 0-1
2018, Leicester-Liverpool 1-2
2018, Tottenham-Liverpool 1-2
2019, Southampton-Liverpool 1-2
2019, Chelsea-Liverpool 1-2
2019, Crystal Palace-Liverpool 1-2
2020, Tottenham-Liverpool 0-1
2020, Wolves-Liverpool 1-2
2020, Liverpool-Tottenham 2-1

Vad tycker du. Har Roberto Firmino fått oförtjänt med kritik eller klarar sig Liverpool lika bra utan honom? Logga in och kommentera!


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer