"Mästarna är tillbaka i toppen"

Bild till nyheten "Mästarna är tillbaka i toppen"
Läs vad de brittiska tidningarna skriver efter att Liverpool besegrat Tottenham i en dramatisk sammandrabbning på Anfield.
John Cross, Mirror:

"Avslutningen kunde inte varit med dramatisk. Roberto Firmino slog till med en kraftnick i 90:e minuten för att avgöra en otroligt spänd och nervös titelkamp på Anfield."

"Det var hjärtekrossare för Tottenham men det visade precis varför Liverpool är regerande mästare: de ger aldrig upp, de jobbar in i det sista och slutar nästan alltid som vinnare."

"Liverpool har en fantastisk förmåga att hitta ett sätt att vinna på. Det är mästarnas signum, även när de inte presterar på absolut högsta nivå så håller de nerverna i styr och löser uppgiften."

"Efter slutsignalen gav 2000 supportrar ifrån sig ett rejält glädjevrål och Jürgen Klopp sprang mot The Kop för att fira tillsammans med dem. Klopp vet att detta är en stor händelse för säsongen, en statementseger mot ett Tottenham som är fast beslutna om att ge dem en fight i titelracet."

Neil Jones, Goal:

"'There is something that the Kop wants you to know' - Liverpool toppar Premier League och Roberto Firmino var mannen som ledde dem dit."

"Brassens nickmål i sista minuten var avgörande när Jürgen Klopps lag besegrade Tottenham med 2-1 efter en mycket härlig toppmatch på Anfield."

"Det må endast ha varit 2000 supportrar på plats för att bevittna det, men vilken ljudnivå de nådde upp till. Det må endast vara december, men detta var ett betydande resultat."

"Mästarna är tillbaka i toppen."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Detta var en insats som underströk det faktum att Liverpools långa skadelista är det som kommer att göra detta titelrace mer intressant för den neutrala tittaren än vad som annars vore fallet."

"Liverpool är klart och tydligt landets bästa lag även när de har ett par tonåringar i startelvan. Med full styrka i truppen hade de kanske redan börjat förbereda paraden."

"Det har funnits stunder denna säsong där det känts som att ödet inte tillåter Liverpool att försvara titeln. Matcher som den mot Fulham visar effekten av att Klopp inte har möjligheten att rotera så mycket i sin elva. Sådana stunder kommer fortsätta att dyka upp tills de otillgängliga spelarna återvänder."

"Sedan kommer prestationer som i den första halvleken här och nyligen mot Leicester som får alla tabeller där Liverpool inte toppar att framstå som rena fabrikationer."

Barney Ronay, Guardian:

"Liverpool förtjänade segern, men de kunde ha förlorat eller säkrat segern ännu tidigare. Det var en sådan typ av match, där bägge lag utförde sina matchplaner på perfekt sätt och grävde djupt i energireserven."

"Det är aldrig smart att dra för stora slutsatser efter en match, särskilt inte i detta skede. Men det fanns en tydlig känsla av att detta kan komma att vara en betydande händelse i Liverpools titelförsvar."

"Det var också upplyftande att se två Liverpooltonåringar spela 90 minuter. Rhys Williams, en Premier League-debutant, ställdes mot ligaledarna och Harry Kane, men han löste uppgiften."

"Bäst av alla var Curtis Jones. Han spelade med fantastisk kontroll, snabba fötter och ett lugn. Han tog 129 toucher, lyckades med 94% av sina passningar, sköt tre skott på mål, vann fyra nickdueller, gjorde fyra brytningar och genomförde matchen med en särskild lyster. Han är på väg att bli en komplett mittfältare."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Liverpool var välförtjänta vinnare trots att det ibland såg ut som att det inte fanns någon väg igenom Tottenhamförsvaret efter att Heung-Min Son skjutit in kvitteringen."

"Detta var Mourinho som man är van att se honom, han var nöjd med att parkera bussen och kontra. Hade Steven Bergwijn och Harry Kane varit mer precisa i sina avslut i de fåtalet chanser de fick, så hade taktiken visat sig fungera."

"Men vad detta Liverpoollag besitter, kanske mer än något annat lag, är en tro på att deras väg framåt är den rätta och att de håller sig fast vid sitt spelsätt in i det sista. Det visade sig bära frukt denna gång."

"Klopp var strålande glad efter slutsignalen medan Mourinho var nedstämd och missnöjd över beteendet hos sin kollega. Portugisen vet dock att 'the Reds' förblir laget att slå."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer