Osäker status på Matip och Keita

Bild till nyheten Osäker status på Matip och Keita
Jürgen Klopp kunde varken bekräfta eller utesluta att Joel Matip är tillgänglig mot Spurs. Naby Keita är en annan spelare som kanske kan komma att vara involverad.

Efter att Liverpool spelade 1-1 mot Fulham i söndags var en av de stora snackisarna skadestatusen på Joel Matip som tvingades avbryta matchen i halvtid. Just mittbackspositionen är redan hårt skadedrabbad för Liverpool med långtidsskador på Joe Gomez och Virgil van Dijk vilket gör Matip till en vital spelare i dagsläget.

När Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen mot serieledande Tottenham kunde han inte ge några klara besked kring sin mittback.

– Jag vet inte ännu. Vi spelade för bara två dagar sedan och då lämnade han planen med ryggsmärtor. Läkarteamet jobbar tillsammans med honom 24 timmar om dygnet nu. Vi får se.

Om Matip inte kommer till spel innebär det att samtliga erfarna seniormittbackar som Klopp och Co. startade säsongen med återfinns på skadelistan.

De alternativ som finns då för tysken är Fabinho - som gjort det fantastiskt bra som mittbacksvikarie - samt någon av de yngre förmågorna i form av Nat Phillips, Rhys Williams eller Billy Koumetio. Mot Fulham fick Jordan Henderson spela andra halvlek som mittback, men med tanke på att Fabinho också är nedflyttad i backlinjen är det oklart om Klopp skulle vilja flytta ned ytterligare en viktig mittfältspjäs när ett motstånd av Tottenhams kvalitet står på motsatt planhalva. 

Klopp fick även en fråga om status för de andra spelarna som står på skadelistan.

– Naby (Keita) kanske kan spela. Han tränade lite lätt igår. När det gäller de andra som varit borta så kommer de inte vara tillgängliga.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer