Fyra lag får spela inför fans

Bild till nyheten Fyra lag får spela inför fans
Inför kommande omgång i Premier League är Liverpool tillsammans med tre andra lag de enda som får välkomna supportrar till sina respektive arenor.

Under de två senaste omgångarna i Premier League har flera klubbar fått spela inför 2000 supportrar efter en längre period av spel bakom stängda dörrar. Liverpool körde över Wolverhampton när de för första gången sedan mötet med Atletico Madrid i Champions League förra säsongen fick spela på Anfield med publik på läktarna.

I Storbritannien har det införts ett nivåsystem baserat på smittspridningen i respektive område och det är med detta system som regeringen har bedömt vilka klubbar som får ha supportrar på plats och vilka som inte får det.

Nu skriver Independent att London har gått från nivå två till nivå tre efter att smittspridningen ökat på senaste tid. Detta innebär att ingen publik är tillåten i huvudstaden, något som påverkar en rad klubbar - varken Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham eller West Ham kommer att få spela inför supportrar. Enligt tidningen kommer så vara fallet under hela julperioden.

Då tio klubbar sedan tidigare inte har haft möjlighet att välkomna supportrar tillbaka ännu så är det nu endast fyra klubbar - Liverpool, Everton, Southampton och Brighton - som får fortsätta att spela inför 2000 människor. För Liverpool väntar ett hemmamöte med serieledande Tottenham.

Om ett område flyttas ned till nivå ett är det fritt fram för klubbar inom det berörda området att släppa in 4000 personer i samband med hemmatcherna.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer