– Vi kommer alltid att minnas honom

Bild till nyheten – Vi kommer alltid att minnas honom
Jürgen Klopp uttrycker sin beundran för Gerard Houllier både som tränare och som person efter de dystra beskeden om fransmannens bortgång under måndagen.

Fotbollsvärlden har sorg efter beskedet om Gerard Houlliers bortgång. Under dagen har hyllningarna strömmat in från klubbar, organisationer och spelare. 

– Det är en väldigt, väldigt, väldigt sorglig dag, säger Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com.

– Jag kände inte Gerard väl, men jag träffade honom ett par gånger och på den korta tiden skapade han ett band till mig som var väldigt speciellt.

– Han är en sann Liverpool- och tränarlegendar. Han har haft stort inflytande på sporten. Han var en fantastisk tränare, men också person som spred värme runt sig. För oss alla är detta en stor förlust och en väldigt sorglig dag.

Houllier var en av de första som gratulerade Klopp efter att tysken presenterats som Liverpoolmanager.

– Jag hade träffat honom innan jag kom hit och visste en del om honom redan. När jag kom hit så var en av de första gratulationerna jag fick från just Gerard Houllier.

– Jag vet att han jobbat inom andra klubbar och varit framgångsrik på andra håll, men han beskrev Liverpool som sin klubb. Den klubb han kände ett starkare band än till någon annan.

– Han var väldigt stöttande från första dagen. Han har alltid skickat meddelanden efter stora matcher, både förluster och segrar. Han var en väldigt, väldigt, väldigt snäll person. Jag saknar honom redan. Det enda som kanske är bra i ett sådant här läge är att man kan säga att han aldrig kommer att bli bortglömd här. 

Klopp fick frågan om vad supportrarna kommer att minnas allra tydligast av Houllier.

– Självklart kommer de att minnas titlarna, men jag hoppas också att de minns honom som en man som gav sitt allt för den här klubben och som transformerade klubben i väldigt tuffa tider.

– Jag är inte säker, jag var inte här då, men det känns som att han reste klubben på nytt. Han inledde i en ganska annorlunda situation där han var en av två managers, men han gjorde det bästa av situationen, det var så han var som person.

– Det finns mycket att minnas, det tror jag är det bästa man kan säga om en person.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer