Klopp om Fabinhos mittbacksspel

Bild till nyheten Klopp om Fabinhos mittbacksspel
Jürgen Klopp tror att Fabinhos strategiska och organiserade sida är till stor hjälp för honom när han vikarierar som mittback.

Fabinho har fått spela mycket som mittback under hösten då Virgil van Dijk och Joe Gomez ådragit sig allvarliga knäskador. 

Brassen har gjort det fantastiskt bra som mittbacksvikarie och har imponerat på både supportrar och manager Jürgen Klopp.

– Fab är en organiserad spelare. Väldigt strategisk, säger Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Jag vet inte vad han brukade spela som ungdomsspelare i Brasilien, men i Monaco spelade han ganska ofta som högerback och det har han även gjort i landslaget. Sedan har han spelat som en av två sexor. 

– Jag är inte säker på om han spelat mittback tidigare, men det har han säkert. Han är kapabel att göra det, man kan se i vissa situationer att han är otrolig i sitt duellspel och sitt defensiva arbete.

– Med tanke på hans kvaliteter är det rimligt att spela honom på mittfältet, men vi vet att han kan spela som mittback också. Vi har använt honom där ibland, nu mer ofta än tidigare.

– Vi ska vara glada över att ha honom och Joel och de andra, som kan spela på denna position.

Klopp menar att han inte behövde övertala Fabinho att ta klivet ned i backlinjen.

– Nej, jag behövde inte övertala honom. Vi alla vet att han kan spela där.

– Vi tränar honom på den positionen så ofta vi kan, inte enbart mittbacksspel utan även positionsspel, men vi vet att han kan spela där.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer